2 min čitanja

Kada je Drake objavio dugoočekivani album Scorpion nitko nije vjerovao da će ljudi iskakati iz auta riskirajući živote kako bi plesali uz njegove pjesme.

U zadnjih nekoliko tjedana pjesma kanadskog repera „In My Feelings“ postala je najveći ljetni hit 2018. i inspirirala viralnu plesnu senzaciju koja je zarazila sve generacije.

Malo tko je očekivao ovakav Drakeov uspjeh, posebice jer su postala sve učestalija mišljenja da je doživio svoj vrhunac, te da će netko preuzeti njegovo mjesto najpopularnijeg repera na svijetu. Dapače, s ovim albumom, ili bolje rečeno ovom pjesmom, ovaj glazbenik prerastao je hip-hop i postao svjetska glazbena pop senzacija.

Tko je Kiki, što je to #shiggychallenge i zašto je sve skupa postalo viralna senzacija saznaj u nastavku.

Kako je sve počelo?

Najveći krivac za uspjeh pjesme svakako je Instagram zvijezda i komičar Shiggy koji je na društvenim mrežama objavio kako pleše na pjesmu In My Feelings. Čini to na najzaraznijem dijelu pjesme – njenom referenu. Da nije bilo Shiggijevog plesa nitko se ne bi pitao „Kiki do you love me?“.

#Mood : KEKE Do You Love Me ? 😂😂😂 @champagnepapi #DoTheShiggy #InMyFeelings

A post shared by Shoker🃏 (@theshiggyshow) on

Trend prihvatila cijela Amerika…

Popularnost plesa natjerala je mnoge da uzmu telefone u ruke i snime svoju izvedbu #ShiggyChallengea a.k.a. #KikiChallengea.

Neki su otišli i korak (pre) više, pa su počeli snimati izazove iskačući iz auta. Plesno ludilo otišlo je toliko daleko da je policija morala upozoravati obožavatelje, a apelu se priključio i začetnik Shiggy upozoravajući ih da misle na svoju sigurnost.

…i poznate osobe

Izazovu nisu mogli odoljeti ni mnoge poznate osobe pa su tako #KikiChallenge otplesali Justin Bieber, Ciara, Kevin Hart, James Harden…Najdalje je otišao Will Smith plešući na vrhu mosta za njegovog boravka u Budimpešti.

Tko je popularna Kiki?!

Ukoliko se ovog ljeta niste pitali tko je Kiki, očito da niste čuli pjesmu. „Kiki do you love me“, stih sa početka pjesme svima se vrti u glavi, a Kiki je uvelike doprinijela viralnoj popularnosti pjesme.

 

 “Kiki, do you love me? Are you riding? Say you’ll never ever leave from beside me.”

 

Obožavatelje je zanimalo tko je ona i zašto Drake toliko želi da ga voli. Došli su na svoje kada je identitet misteriozne djevojke otkriven.

Bridesmaid ready ⚡️ Crys & Simmer had me in my feelings 💜

A post shared by Keshia Chante (@keshiachante) on

Dok je u video spotu pjesme utjelovljuje poznata plesačica La La Anthony, u stvarnosti je to zapravo Keshia Chante – prva Drakeova djevojka. Oboje su odrasli u Torontu, a u vezi su bili tokom tinejdžerskih dana.

Brojke su prilično sulude

Pjesma ruši sve rekorde. Četiri tjedna zaredom na vrhu je ljestvice Hot 100 Billboarda. Za kratko vrijeme zabilježila je 116 milijuna streamanja, srušivši tako tjedni rekord u Americi. Drake je sa albumom Scorpion postao prvi umjetnik koji je ostvario preko 10 milijardi streamanja.

Zaraza se širi na cijeli svijet

I dok Ameriku zabavlja već neko vrijeme, pjesma uz pomoć plesnog izazova osvaja i cijeli svijet. Nedavno su i u Hrvatskoj popularne JoomBoosovke odgovorile na izazov i snimile svoju varijantu.

Čini se da se hype oko pjesme i challengea neće tako brzo smiriti. Po svemu sudeći još ćemo se dugo pitati: „Kiki do you love me?“.