1 min čitanja

U zadnje vrijeme često se vozim autobusom. U pitanju su relacije od sat vremena do cijelog dana, a putujem sama. Kako vrijeme provedeno u busu ne bi bilo izgubljeno u nepovrat, redovito ga iskoristim kako bih obavila neke glupe ili pametne stvari koje rijetko uspijevam odraditi tijekom tipičnog dana.

Dijelim s vama svoj popis aktivnosti iz autobusa, možda nekome posluži kad se nađe u istoj situaciji. Ako putujete vlakom, još bolje: možete odraditi više stvari s popisa. 🙂

Za one koji ne pate od mučnine:

Čitanje knjige – Knjige su moja najveća ljubav od djetinjstva, ali činjenica je da u zadnje vrijeme slabo čitam. Ako ne nosim sa sobom na putovanje previše stvari, rado ponesem neku dobru knjigu da mi skrati vrijeme. Ako ste ljubitelji povijesti i drame, rado bih vam preporučila američku spisateljicu Tracy Chevalier. Napisala je sedam odličnih romana koji su me držali prikovanom uz lampu noćima u više navrata i rado ih opet pročitam.

Rješavanje križaljke – S križaljkama sam se također sprijateljila u djetinjstvu i to je moja druga omiljena razbibriga. Osim što rješavanjem križaljki, posebice onih kompliciranijih, vježbate male sive stanice i kombinatoriku, širite svoj vokabular i učite nove stvari.

Za filmofile:

Popis filmova – moram priznati da filmofil nisam, ali dosada natjera čovjeka na čudne stvari. Pod uvjetom da imate dovoljno baterije i Internet, možete vrijeme dok se truckate u autobusu iskoristiti za pregled trailera i izradu popisa filmova koje želite pogledati.

 

Podcast

 

Za one koji žele znati više:

Tutoriali – Internet je prepun dezinformacija i reklama. Ali s druge strane, on je i besplatna baza znanja koja je dostupna svima. Nudi se pregršt besplatnih online tečajeva, stručne literature i tutoriala za doslovno sve i svašta. Pogledajte na YouTube-u pokoji tutorijal za korištenje Excela i Worda, i idući put kad se budete prijavljivali za posao samouvjereno upišite „Napredno poznavanje Microsoft office paketa“!

Podcasti – za one koji žele znati više, ali i za one koji žele biti u toku, kojima treba motivacija, informacija… slušanje podcasta je idealno za skratiti si vrijeme na kvalitetan način.

Recepti – ako kuhate sami i treba vam inspiracija, potražite svoje nove omiljene recepte.

Štrikanje – šalim se, nemojte štrikati u busu! Ako dođe do naglog kočenja, možete ozlijediti neki dio tijela koji vam treba. Ali možete pogledati tutorial i naučiti štrikati.

Sretan put!