1 min čitanja

Mogu li računala misliti? Hoće li roboti i umjetna inteligencija pokoriti svijet i zamijeniti nas na radnim mjestima? Trebamo li se bojati AI i razvitka ove tehnologije uopće? Stereotipi i predrasude o umjetnoj inteligenciji postoje od trenutka prvog računala, a razvojem tehnologije razvija se i naša mašta, jer ovaj sofisticirani alat “uči“.

Posljednjih godina napredak na području umjetne inteligencije je premašio sva očekivanja. State of the art rezultati koji su objavljivani u znanstvenim časopisima prije samo par godina mogu replicirati danas uz nekoliko linija koda.

Predavanje u Kotaču

Dođite na predavanje i saznajte koje su sve primjene umjetne inteligencije u modernom svijetu i je li ona zaista inteligentna.

Predavanje će se održati u četvrtak 27.06. s početkom u 18h. Prijava nije potrebna, a novosti pratite na Facebook eventu događaja.

Predavanje će održati Matej Šimunić – digitalni nomad iz Pule. Radio je u Peru, Kolumbiji, Ekvadoru, Šri Lanci i Filipinima. Počeo se baviti programiranjem prije 7 godina, a posljednjih 5 godina putuje i radi kao Full Stack Developer. Opus znanja uključuje mobilne i web aplikacije, backend rješenja, a trenutno se posvetio izučavanju Deep Learninga i neuronskih mreža. Upravo se vratio u svoj rodni grad, i želi podijeliti svoje znanje sa zajednicom.

Nastavak aktivnosti Istra IT Landa

Nakon održanog meetupa, predstavljanja platforme na Inspire Me konferenciji te posjete Shift Conference i Bit Alijansi, nastavak je ovo aktivnosti unutar ambiciozne platforme Istra IT Land.

Predavanje o umjetnoj inteligenciji uvod je pravu malu poslasticu – ljetnu školu programiranja, u kojoj će početnici kroz dva tjedna krajem srpnja imati priliku naučiti i primijeniti osnove programiranja na izradi vlastite aplikacije.

Ljetna škola programiranja

Tokom Crash Course za programiranje u 15 dana sudionici će naučiti o nužnim alatima za efikasnu organizaciju, kodiranje i pronalaske rješenja, osnovnim konceptima programiranja i njihovoj primjeni u jednostavnoj aplikaciji.
Nakon završenog Crash Coursa, polaznici će biti spremni za akademiju koja starta na jesen, u trajanju od 6 mjeseci, gdje će biti u prilici naučiti sve detalje razvoja mobilnih aplikacija.
Nakon završenih 6 mjeseci, polaznici će biti sposobni krenuti raditi na freelance platformama ili razvijati vlastite projekte. Ako vam je životna želja baviti se programiranjem, sada je pravi trenutak za započeti.

Otvorene pretprijave

Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta za sudjelovanje otvorene su pretprijave, te anketa (kako bi se edukacija što više prilagodila potrebama korisnika) na linku.