1 min čitanja

Tehnološki startup Orion Span iz Kalifornije razvija svoj novi projekt Aurora Space Station – hotel u svemiru. Otvorenje hotela očekuje se u 2022. godini, a oni koji se odluče provesti svoj godišnji odmor u svemiru, morati će malo dublje posegnuti u džep. Naime, cijena boravka u ovom luksuznom hotelu iznosi 9,5 milijuna dolara po osobi.

Hotel će moći ugostiti do 4 putnika istovremeno. Njegovi gosti uživati će u 12-dnevnom putovanju svemirom u bestežinskom stanju. Prije polaska na ovo putovanje, gosti će morati pohađati 3-mjesečni tečaj za astronaute. Po položenom tečaju, koji će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela, dobiti će certifikate koji će im biti ulaznica za hotel, ali i buduće svemirske avanture.

izlazak sunca iz svemira

Luksuz u svemiru

Ovaj luksuzni i kompletno tehnološki opremljen hotel imati će četiri zvjezdice, a za sve potrebe gostiju tijekom putovanja brinut će se dvočlana posada hotela. Tijekom boravka na Aurora Station-u, gosti će moći doživjeti čak 16 izlazaka i zalazaka sunca u jednom danu. Imat će priliku vidjeti sjevernu i južnu polarnu svjetlost. Također, sudjelovat će u istraživačkim eksperimentima uzgoja hrane u svemiru, koju će moći ponijeti doma kao suvenir s putovanja. Svemirska postaja imat će pristup brzom internetu, te će gosti tijekom boravka, moći će kontaktirati obitelj i prijatelje i podijeliti s njima svoje svemirske doživljaje. Po povratku na Zemlju, za goste će biti organiziran svečani doček.

Smještaj na luksuznom hotelu u svemiru može se već rezervirati putem uplate depozita u visini od 80.000 dolara.

Mogućnosti proširenja hotela

Iako je Orion Space-u prvi prioritet na listi projekata Aurora Space Station, već planiraju buduća proširenja. Naime, svemirska postaja imati će mogućnost nadogradnje. U budućnosti se tako nadograđeni apartmani planiraju iznajmljivati hotelijerima i turističkim agencijama, pa čak i prodavati za stanovanje. Također dio hotela se planira iskoristiti u znanstvene svrhe, poput istraživanja bestežinskog stanja ili proizvodnje u svemiru.