1 min čitanja

Događaj „Budi i ti nekome bajka“ ovu subotu u 17 sati otvorio je legendarni Gospodin Glas, Jacques Houdek, koji je oduševio sve prisutne, a ponajviše najmlađe. Na iznenađenje svih, prvu pjesmu otpjevao je s dvije ogulinske djevojčice.

Poduzetnici humanitarci

Nakon nastupa Jacquesa Houdeka, održao se poduzetnički panel gdje su Ogulince motivirali za poduzetničke aktivnosti različiti stručnjaci i poduzetnici Natalia Zielinska, Ivana Matić, Vedran Knežević, Božidar Bulić, Dalibor Domitrović i Dario Zorić s porukom da budu uporni, proaktivni i da rješavaju probleme zajednice kako bi uspjeli.

Organizatori su se obratili prisutnima, Marija Tonković objasnila je „ovim događajem željeli smo spojiti humanitarnost, umjetnost i poduzetništvo u našem gradu Ogulinu – gradu s toliko potencijala na koji ne smijemo zaboraviti kamo god otišli“, dok se Dario Zorić zahvalio sponzorima Hotel Frankopan, Auto Lovrić, Click Queen, Geo-ing d.o.o. Ogulin, GTM-GAVAN d.o.o., IN foto video & dizajn, Ivanina kuća bajke, Caffe bar Snoopy, Štross street food and bar, Vidoš d.o.o., Autoservis Vujnović-Tonković te svim ostalima koji su na bilo koji način pomogli.

Donacija umjetničkih radova

Na kraju programa, održala se prodaja umjetničkih radova ogulinskih umjetnika, uz nastup Domagoja Vukovića koji je pjesmom zagrijao sve prisutne i pokazao zašto je cijenjeni akademski glazbenik dok je hranu i piće osigurao je Božidar Bulić.

Također, organizatori su se zahvalili i umjetnicima koji su donirali svoje umjetničke radove Ante Polić, Zrinka Vuković, Nikola Budimir, Marija Salopek Makek, Marina Marković, Milan Stipetić, Zvonko Bartolović Zof, Nikolina Bašić, Marija Lovrić, Ria Končar i Zdenka Tonković.

Organizatori su poručili: „Nadamo se da će udruzi Radost današnja donacija pomoći ostvariti bar dio zacrtanih aktivnosti. Hvala svima koji su svojim donacijama podržali udrugu i postali nekome bajka!“.

Sav prihod od događaja namijenjen je udruzi Radost

Udruga Radost je osnovana u svibnju 2006. na inicijativu roditelja djece s posebnim potrebama, a s ciljem okupljanja, druženja, promicanja humanitarnih, socijalnih, zdravstvenih i ostalih potreba njenih članova.

Svojim radom nastoje poboljšati položaj članova u lokalnoj zajednici i šire, pomoći pri zadovoljenju najosnovnijih potreba, osvijestiti zajednicu o potrebama i problemima članova, nastoje im vratiti nadu u bolje sutra.