2 min čitanja

Iznenađujući interes za digitalni svijet pokazali su građani Bujštine. 50-ak polaznika s velikim zanimanjem pratilo je dvodnevni program Digitalne akademije.

Tokom akademije postavljali su predavačima mnoštvo pitanja, aktivno sudjelovali u raspravama, a mnoge je iskustvo pokrenulo da već krenu s vlastitim digitalnim projektima, primjerice izradi web stranica i sl.

Bilo je ovo prvo izdanje akademije u Bujama, a najveći interes sudionici su pokazali za područja digitalnog marketinga, web dizajna, programiranja i cryptovaluta.

Osim praktičnih predavanja iz različitih domena digitalnog svijeta, sudionici su dobili inspiraciju slušajući uspješne priče ljudi koji rade u međunarodnim kompanijama.

Polaznici su akademiju ocijenili s 4,86 od 5, te iskazali želju za nastavkom odnosno održavanjem još duže edukacije.

Veliku podršku projektu dali su Grad Buje i Pučko otvoreno učilište Buje te prepoznali potrebu za postojanjem digitalnih edukacija.

Buje: centar digitalnog svijeta

Dio sudionika pokazao je želju da napravi digitalnu karijeru i zaposli se u tom svijetu, a dio će primijeniti znanja s iste u svakodnevom poslu i životu.

Polaznici su prepoznali digitalni potencijal, pa su istaknuli da Buje imaju veliku šansu u ovom području te da treba potaknuti otvaranje digitalnih tvrtki u ovom gradu.

Dojmovi polaznika

U nastavku pročitajte dojmove sudionika izdanja akademije u Bujama.

Patrizia Savian Ćatić i Amir Ćatić iz Buja istaknuli su da bi svakako preporučili akademiju i drugima te da žele sudjelovati i na naprednoj razini. Bilo je jako lijepo i zanimljivo iskustvo, a broj polaznika u Bujama nas je ugodno iznenadio. Popričali smo i s ostalim sudionicima i svi su bili jako zadovoljni. Nakon odslušanih predavanja shvatili smo da možemo puno toga napraviti bolje, a iskoristiti ćemo dobivena znanja za posao uređenja interijera te iznajmljivanje vile za odmor. Sigurni smo da Buje imaju potencijal za razvoj u digitalnim područjima te otvaranje novih digitalnih tvrtki.

Ajla Heralić živi u Bujama i ističe da je akademija bila veoma konstruktivna i da je za čistu peticu. Smatrala sam nedostižnim IT sektor, a onda sam vidjela da to nije baš tako. Zainteresirao me čak dio oko newsletter marketinga i programiranja, iako sam do sada više bila bazirana na web dizajnu i copywritingu. Odlično bi bilo kad bi se akademija mogla proširiti i trajati još više dana jer koliko sam vidjela ima interesa iz cijele Istre. Smatram da je u digitalu budućnost i mislim da bi fokus na IT djelatnost potaknuo daljnji razvoj Buja.

Gea Radetić ističe da joj je akademija bila iznad očekivanja te da je bila jako korisna. Dojmilo se što je bilo inspirativno, motivacijski te bi apsolutno nastavila i preporučila drugima Digitalnu akademiju. Mislim da akademija ima potencijala da se pretvori u nešto veliko, npr. veliku konferenciju sličnu onim koje se već godina odvijaju iz tog područja. Stvarno imam pozitivne dojmove i vidim da bi priča u tom pravcu mogla biti uspješna.