1 min čitanja

Za srednjoškolce u Puli kreće prava mala poslastica. Riječ je o projektu “Coding For Everyone” – besplatnom tečaju u kojem srednjoškolci uče programirati.

Učenicima će biti omogućeno da zakorače u IT svijet i vide kako izgleda izraditi web stranicu, aplikaciju ili razviti računalnu igru.

Bez obzira da li učenici imaju prethodno znanje iz programiranja ili ne, na kraju tečaja biti će u prilici da naprave vlastitu aplikaciju, a oni koji ga uspješno završe dobiti će certifikat o sudjelovanju.

Tečaj će se održavati jednom tjedno po dva školska sata tijekom veljače i ožujka u pulskoj Gimnaziji.

Karijera u IT-u

Cilj programa Coding For Everyone je da polaznici nauče programirati, upoznaju ljude koje već rade u tom području te vide žele li i oni svoju karijeru izgraditi u IT području.

S obzirom na njegovu sveprisutnost, osnove programiranja biti će veoma korisne i za učenike koji odluče svoju karijeru izgraditi u nekim drugim poljima, poput marketinga, robotike, umjetne inteligencije, blockchaina…

Sadržaj edukacije

Sudionici akademije učiti će o nužnim alatima za efikasnu organizaciju, kodiranje i pronalaske rješenja, osnovnim konceptima programiranja i njihovoj primjeni u jednostavnoj aplikaciji.

Naglasak edukacije je na praktičnosti, pa će sudionici raditi na različitim projektima i biti u prilici izraditi vlastitu aplikaciju.

Predavanja se održavaju jednom tjedno u ukupnom trajanju od dva školska sata u prostorima kabineta za informatiku u pulskoj Gimnaziji.

Kome je namijenjen tečaj

Edukacija je namijenjena svim onim koji žele naučiti programirati, bilo da razmišljaju da se u budućnosti školuju i rade u IT sektoru, ili ih to područje zanima i žele se baviti njim kao hobijem.

O projektu

Nositelj projekta Coding For Everyone je Start-Up udruga, a partner je Gimnazija Pula. Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 112.966,67 kn.