1 min čitanja

UPDATE: Odgođeno zbog epidemiološke situacije na novi datum! Pratite FB stranice organizatora za novosti.

Pula na dva dana postaje hrvatsko središte craft piva! Prvi Craft City festival dovodi naše najpoznatije neovisne pivovare u Istru.

Već prvo izdanje festivala uspjelo je okupiti respektabilna imena, a održava se 28. i 29. kolovoza u Puli, istovremeno kada najveći grad Istre postaje i središte filmske industrije.

Jaka domaća craft scena

I dok je craft u svojim počecima tek tražio svoje mjesto pod suncem, dugogodišnjim etabliranjem na pivskoj sceni, stvorio je vjerne pratitelje.

Naše neovisne pivovare kvalitetom prepoznate su i na svjetskoj sceni, pa tako neke od njih izvoze po cijelom svijetu.

Spoj gastronomije i pivarstva

Ljubitelji crafta dolaze na svoje, jer su organizatori do sada već najavili Novu Rundu, međimurske Lepe Dečke, King’s Brew iz Rijeke, Buru Brew iz Poreča, Fabriku bire iz Vodnjana…

Ideja Craft City festivala je promocija domaće craft scene te spajanja piva s gastronomijom. Tako će gastroljubci moći kombinirati najbolje od piva s najboljim od hrane u street food corneru.

Za nezaboravne burgere zaduženi su Zembie’s street food, Roadhouse taste i Fresh Cucina, za ekskluzivne steakove mladi kuhar svjetskog glasa Mario Mandarić, dok će vege svijet dočarati Iva Zembo.

Bogat glazbeno-zabavni program

Festival je prava mala tvornica zabave, pa će tako imati bogat cjelodnevni program u vidu natjecanja u ispijanju piva, pub quiza, utrke i glazbenog programa.

Za scensko-vizualni spektakl pobrinuti će se pulski umjetnik Dino Smilović igrom svjetla i scene.

Više informacija

Novosti o festivalu Craft City pratite na facebook instagram stranici Craft Cityija. Dodatne informacije možete dobiti na mail: craftcityfest@gmail.com ili na kontakt 091 576 2362.

O organizatoru

Kulinarski razvojni centar Deniza Zembe predstavlja jedinstvenu platformu koja okuplja vodeće stručnjake i proizvođače iz područja gastronomije, vinarsta, maslinarstva, craft pivarstva…