1 min čitanja

Martine Nicole Rojina, autorica projekta Sister Moon, poznata umjetnica i producentica iz Njemačke, dolazi na drugi po redu IT meetup.

Meetup se održava u sklopu Europske noći istraživača, a na rasporedu je 26. rujna u 18h u Istarskoj razvojnoj agenciji.

Do Mjeseca i nazad za dvije sekunde

Ova njemačka inovatorica razvila je zanimljiv projekt “skakanja po Mjesecu” – Sistermoon. Radi se o slanju svoga glasa putem radio valova na Mjesečevu površinu i slušanju povratne jeke.

Kako sve funkcionira? Kada izgovorite što želite, glas putuje internetom do astronomskog radio teleskopa DWINGELOO u Nizozemskoj (promjera 25 metara) koji ga pretvara u radio valove i odašilje prema Mjesecu. Put vašeg glasa do Zemljina pratioca i natrag traje svega dvije i pol sekunde pa poruka mora biti te duljine.

Na IT meetupu će govoriti o svom znanstvenom putu, projektu Sistermoon, spajanju umjetnosti i znanosti te podijeliti sa sudionicima novitete i planove.

Zbog velikog interesa, a ograničenog kapaciteta za sudjelovanje preporuka je da prijavu izvršite što ranije putem prijavnog obrasca, a najkasnije 25. rujna do 23:59h.

Kako osvojiti svijet s digitalnim proizvodom ili uslugom?!

Osim Martine, gosti meetupa su Deniz Zembo i Marko Tominić, koji će predstaviti svoje digitalne proizvode s kojima nastoje osvojiti svijet.

Deniz Zembo, prvi je hrvatski masterchef, vlasnik hotela Amfiteatar te pokretač Kulinarskog razvojnog centra. Osmislio je aplikaciju za prehranu Circle Diet, koja će promijeniti svijet prehrane i cilja na svjetsko tržište. Na meetupu podijelit će svoja iskustva osmišljavanja proizvoda, istraživanja tržišta, procesa izrade, lansiranja na platforme Android i iOS te funkcionalnostima aplikacije.

Marko Tominić, osnivač je i direktor Tanais Games studija koji uskoro lansira svoju prvi proizvod. Njihov prvi projekt je “Saint Kotar” – 2D point’n’click igra s temom psihološkog horora. Radnja igre smještena je u Gorski kotar u imaginarni rudarski gradić prepun misterija i intriga. Sudionicima meetupa otkrit će kako je došao na ideju o igri, pričati o osmišljavanju i razvoju igre, timu i raspodjeli zadataka, te o predstojećoj Kickstarter kampanji putem koje će prikupljati sredstva za daljnji razvoj igre.

Način prijave

Meetup je namijenjen svim profesionalcima, freelancerima, studentima, poduzetnicima, kompanijama, agencijama te svim zainteresiranim za područje IT, digitalnog marketinga i multimedije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca, a najkasnije 25. rujna do 23:59h.

Europska noć istraživača

Organizatori meetupa su Znanstveno-tehnološki institut Visio i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Meetup se organizira u sklopu Europske noći istraživača koji se ove godine odvija u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, dok će se u Puli održati serija evenata iz područja robotike, 3D printa…