1 min čitanja

Uzbuđenje raste kako se bliži sama završnica drugog izdanja startup natjecanja! Grand Finale Startup akademije na rasporedu je u srijedu, 11. prosinca u 18h u Multimedijalnom centru u Rovinju.

Drugo izdanje Startup akademije u Istri izazvalo je velik interes, pa je tako u 9 gradova (Pula, Rovinj, Poreč, Umag, Buzet, Pazin, Labin, Buje, Vodnjan) i općina na edukacijama i radionicama sudjelovalo ukupno 316 sudionika i 60 predavača.

Istra je pokazala da posjeduje ogroman poduzetnički potencijal, pa će stručni žiri biti na pravim “mukama” oko odabira najbolje ideje.

Grand Finale akademije okupiti će sudionike i finaliste akademije, poduzetnike, gradonačelnike, predstavnike obrazovnih i potpornih institucija te medija, a sudjelovati će 150 uzvanika.

Start-up_akademija_Istra_finale
Atmosfera s proglašenja pobjednika u baru Shipyard;
Photo: Glas Istre

20.000 kuna za pobjedničku ideju

Najbolje ideje iz gradova akademije imat će priliku kratkim prezentacijima (eng. pitchevi) uvjeriti stručni žiri da je baš njihova ideja najbolja. Jedna od njih, najbolja po izboru stručnog žirija bit će nagrađena vjetrom u leđa za realizaciju koji se sastoji od novčane nagrade, mentorstva i besplatne promidžbe u medijima.

Na Grand Finalu akademije biti će proslavljeno i 20 godina Istarske razvojne agencije, koja je tim povodom za pobjedničku ideju osigurala 20.000 kuna.

Bogat gastro i glazbeni program 

Tijekom finala sudionici će uživati u čarobnim zalogajima chefa domaćina Deniza Zembe. Također, lokalni proizvođači predstaviti će najbolje što Istra i Hrvatska nude iz svijeta gastronomije kroz degustaciju vina, maslinovog ulja, meda…OPGovi s područja Buja pobrinuti će da sudionici uživaju u tradicionalnoj slastici Bucolaju.

Nakon formalnog dijela, od 21:30h počinje i party, a za dobru atmosferu zadužen je DJ Carlitos. Druženje se nastavlja afterom u popularnom rovinjskom baru “Circolo”.

Uspješne startup priče

Na finalu biti će predstavljene uspješne priče od prošlogodišnjeg programa akademije. Tako će se sudionici moći okušati u “inovativnom biljaru” Pentopool, projektu iza koje stoji Silvio Budicin. Također, sudionici će biti upoznati i s aplikacijom koja osvaja svijet prehrane, Circle Diet, poznatog masterchefa Deniza Zembe.

O Startup akademiji

Startup akademija provodi se u organizaciji Start-Up udruge i IDA-e te gradova domaćina. Drugo izdanje akademije podržali su HBOR, Obrtnička komora Istarske županije, Zagrebačka Banka, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, SAS knjigovodstvo, 360 Agency. Medijski pokrovitelji projekta Startup akademija jesu Glas Istre, TV Nova, Radio Pula te portali eistra.info i InspireMe.hr.