1 min čitanja

Nakon Buzeta i Vodnjana, Start-up akademija održana je i u Poreču 9. i 10. travnja. 70-ak stanovnika Poreča i okolice odazvalo se akademiji, a među njima je bilo najviše bilo malih iznajmljivača.

Tokom edukacija vladala je odlična atmosfera, pa su se prisutni predavači, polaznici i organizatori dogovori za nastavak suradnje na idućim akademijama. Posebice su se istaknuli Deniz Zembo i Marinela Dropulić Ružić, koji su kombinacijom ogromnog iskustva i humora inspirirali prisutne da pokrenu i svoju vlastitu uspješnu turističku priču.

Organizatori su za jesen najavili nacionalnu turističku konferenciju u Savičenti, kao i online platformu koja bi obuhvatala “ono najbolje” od istarskog turizma.

Turističku akademiju u Poreču organizirali su Start-Up udruga, Grad Poreč i Turistička zajednica Poreč.

Edukacije i radionice

Sudionici su se upoznali sa različitim područjima koja su važna za njihovo uspješno poslovanje poput zakonske regulative, online oglašavanja, izrade web stranica, uređenja interijera i eksterijera, novih trendova i tehnologija u turizmu, upravljanja kriznim situacijama…

Polaznici Turističke akademije imali su priliku saznati mnoge informacije i usvojiti vještine koje će im pomoći u realizaciji njihovih ideja. Sa stručnim temama proveli su ih stručnjaci iz prakse: Marinela Dropulić Ružić (Meraklis), Deniz Zembo (Hotel Amfiteatar), Ivan Milovan (Kulinarski razvojni centar), Amel Hadžipašić (Start-Up udruga), Danijel Korenika (Plava Laguna), Tereza Šegala Pažin (Agencija Mijena), Matija Plastić (Agencija Mijena), Darija Čelić Trajčeski (Travelatico)…

Zanimljive ideje

U sklopu akademije polaznici su imali zanimljivu vježbu u kojoj su imali priliku osmisliti idealan smještajni kapacitet. Dio se odlučio za apartman, neki za vlastitu kuću za odmor, a veliki interes je bio i za kampovima. Jednu od ideja inovativnog kampa u mjestu Kotli, podno Huma, osmislio je i Dorijan Kadmen i njegov šesteročlani tim. Evo što kaže o iskustvu sudjelovanja u projektu:

“Akademija me je veoma obradovala te mi kao studentu pokazala kako turizam izgleda iz ”prve ruke”. Ideje drugih su me potakle na razmišljanje i poniknule u meni da još boje razradim sam svoje ideje koje bi zapravo mogle biti povezane s osobama koje sam upoznao na Akademiji.

Zanimljiva je bila priča jednog polaznika, 70-godišnjaka g. Pauča, koji je tokom akademije pokazao zavidan entuzijazam i ljubav prema turizmu i iznajmljivanju smještaja.

Pravu malu slasnu zakusku za polaznike pripremili su Miro Tartufi i Delicia.

Turistička akademija se nastavlja

Prvo izdanje Turističke akademije u Istri izazvalo je velik interes. Ukupan broj sudionika u Istri približio se brojki 300. Tijekom godine akademija se nastavlja u par gradova i općina.

Više informacija o projektu pratite na Facebook stranicama.