2 min čitanja

 

Jurica Barać je Osječanin, Lega, koji već nekoliko godina živi u Zagrebu, ali radi i djeluje na području cijele Hrvatske i šire. Nekoć biker (BMX vozač) na sceni, danas biker u duši, vlasnik agencije za sportski marketing i menadžment, ponosni organizator Pannonian Challengea i još nekoliko sportskih događaja, te ovisnik o adrenalinu, prirodi i guštanju.

 

Pannonian Challenge
Photo: Pannonian Challenge
“Ako ulažete u pozitivu i napredak onda vas to i čeka na kraju priče.”
– Jurica Barać

Tako ste mladi, a već se postigli toliko stvari u životu? U čemu je tajna uspjeha?

 

Rad, rad, rad. Tko misli da postoji shortcut se gadno vara, sve što sam do sada uspio napraviti ili stvoriti došlo je putem teškog rada, fokusa i neodustajanja.

 

Jedan od događaja na kojem radite je i Pannonian Challenge? Kako bi za one koji ne znaju predstavili taj događaj? Što je to?

 

Pannonian Challenge je sigurno najzabavniji događaj za mlade u regiji, spoj natjecanja u ekstremnim sportovima i festivala urbane glazbe. Mjesto sreće, krvi, znoja, pozitive, adrenalina i komaraca. 🙂

Festival koji se održava već devetnaest godina u Osijeku. U 4 dana događaj okuplja više od 300 sportaša u tri discipline ekstremnog sporta (BMX, Skate i Inline), više od dvadesetak glazbenih imena, break dancere, grafitere i sve one koji se osjećaju „ mlado i urbano.“ U njegovoj realizaciji sudjeluje više od 100 volontera, te velik broj mladih ljudi koji sudjeluju u organizaciji. Najveća nagrada su nam posjetitelji koji dolaze iz cijele regije, a u 2018. godini ih je bilo 30.000. To nam je potvrda da idemo u dobrom smjeru i trudimo se održati taj tempo.

Uz Pannonian Challenge, koji sve događaji su na vama ostavili trag?

 

Imao sam priliku raditi na preko 100 različitih događaja, od jednosatnih druženja do događaja od 15 milijuna eura. Posebno bih istaknuo rad na humanitarnoj utrci Wings For Life Word Run, projekt skoka u Modroj špilji i naravno odrastanje uz Pannonian Challenge.

 

U 2019. održava se 20., jubilarni PC. Što nam sve pripremate?

 

Dvadeseto jubilarno izdanje PC-a će definitivno ostaviti trag, spremamo 5 dana vrhunskog sporta i ekstremno dobre atmosfere. Ponosni smo naglasiti kako nam dolazi vrhunski BMX vozač, Marin Ranteš, koji je prije nekoliko dana postao svjetski prvak u BMX-u! Osim toga očekuju nas i koncerti do zore, razne izložbe te brojne novosti koje neću još otkriti – pozivam sve da zajedno s nama proslave 20. rođendan Pannonian Challengea od 5. do 9. lipnja u Osijeku!

Pannonian_Marin_Rites
Photo: Pannonian Challenge

 

Kako to da je Osijek uspio zajedno s Osječkom ekipom iznjedriti događaj koji je odavno izašao izvan granica Hrvatske?

 

Tu se opet vraćamo na 1. pitanje, dakle godine mukotrpnog rada, neodustajanja i uživanja u tome procesu. Zajedno smo s našim Legicama i Legama gradili nešto što je tek prije koju godinu postalo prepoznatljivo kao cool festival i to u gradu Osijeku. No ovo je tek početak, potpora koju trenutno uživamo od naše publike, sportaša, sponzora i lokalne & nacionalne uprave nam daje još veću snagu i motivaciju za dalje.

 

Kada gradite tim koji radi na događajima, kako ga kreirate? Što je za vas najbitnije?

 

Fokusiramo se na mlade koji su željni učenja, rada, istraživanja i koji žele ostaviti trag pa iako on bio i dizajn majice za festival. Godinama već radimo na jednoj novoj, nabrijanoj i urbanoj generaciji koja neće tako lako odustati!

 

Na koje stvari ste najponosniji u poslovnom i privatnom životu?

 

Uh, tek sam krenuo… Ako me već pitate to bi sigurno bilo to što nekako uspijevam raditi ono što volim i što me ispunjava, što provodim vrijeme s meni dragim ljudima i što se svaki dan budim još nabrijaniji i sretniji!

Citat ili izreka kojom se vodite kroz život?

 

What goes around comes around! Stvari su vrlo jednostavne, ako ulažete u pozitivu i napredak onda vas to i čeka na kraju priče. Ako idete „unazad“ onda vas isto tako čeka drama, problemi i nešto negativno.