2 min čitanja

Ona je voditeljica, producentica, pravnica i dizajnerica interijera. Naklonost gledatelja osvojila je nastupima u popularnim televizijskim emisijama poput „Ljubav je na selu“, „Big Brother“, „Život na vagi“ „Survivor“, „Tko će ga znati“ i mnogim drugima. Svestrana Splićanka svoju karijeru započinje emisijom „Po ure torture“, projekt koji je vodila sa svojom dugogodišnjom prijateljicom Petrom Nižetić, i koji se pokazao vrlo uspješnim. Nakon toga okušala se i kao radio voditeljica u emisiji „MaPet Show“ te vodila pikantnu rubriku Sexpresso. Svojom pozitivnom energijom i karizmom osvojila je srca gledatelja, a i samih kandidata emisija, kojima je pomogla da pronađu srodnu tušu, skinu koji kilogram, osvoje bogatu novčanu nagradu ili da se jednostavno dobro nasmiju. Također, Marijana je zaštitno lice mnogih brendova i dobitnica Story-eve nagrade za TV lice 2017. godine. O čemu je maštala kada je bila djevojčica, koji su joj planovi za budućnost i kako je to biti poznata TV voditeljica ispričala nam je u interviewu.

#marijanabatinic Marijana Batinić #voditeljica

Kada i kako ste postali televizijska voditeljica? Koliko dugo se time bavite?

Sa šesnaest godina počela sam raditi kao novinarka informativnog programa na lokalnoj televiziji. U početku sam volontirala dok nisam krenula u vlastiti projekt s kolegama Petrom Nižetić i Teom Peričićem. Tada još nisam znala da će to biti moja životna profesija, željela sam saznati kako funkcionira svijet medija i novinarstva. Na taj sam se korak odvažila više iz mladenačke znatiželje. Nakon toga su uslijedili HRT, Nova TV, pa RTL, a lani sam obilježila dvadeset godina svoje karijere.

Rekli ste da se niste vidjeli kao voditeljica od samih početaka, što ste kao djevojčica željeli postati?

Htjela sam biti pjevačica. Nažalost ne smatram se dovoljno talentiranom, tako da će se taj san svesti na pjevanje na vjenčanjima mojih prijateljica.

Koje su pozitivne a koje negativne strane posla voditeljice?

Pozitivna strana je ta da nikada ne znaš kakav te dan čeka, vrlo je dinamično i zanimljivo. Posao je kreativan, velika je fluktuacija različitih ljudi, svakog dana razvijate nove ideje. Negativna je stres; ne postoji radno vrijeme, često se dogodi da radite osamnaest sati dnevno i da radite nedjeljom. Nemate ustaljeni ritam, pa je teže uskladiti obiteljske obveze. Ja uspijevam nekako da mi ne pati obiteljski život, ali da je lako, nije.

Što radite u slobodno vrijeme, ako ga ima?

Nemam baš slobodnog vremena. Voljela bih kada bi moj odgovor bio da čitam, ali ni to ne stignem. Od kada sam postala majka zaista nemam  vremena za sebe.

Od koga ste naslijedili taj pozitivan karakter?

Od mame. Mama je taj veseljak u kući, vječni optimist. Dok je tata realist.

Vrlo ste vesela i simpatična, da li se ikada ljutite?

Budem ja i ljuta, iako to nitko za mene ne bi rekao. Poprilično sam bučna, temperamentna i brzo se zapalim, ali srećom još brže ohladim.

Voditeljica ste dokumentarne sapunice „Ljubav je na selu“ koja se pokazala dosta kontroverznom, bilo je napetih trenutaka među kandidatima. Kako ostajete uvijek tako pribrani u svim situacijama?

Trudim se profesionalno obavljati svoj posao.

Što planirate u budućnosti? Namjeravate li ostati na televiziji?

Voljela bih malo odmoriti. Ali taj bi odmor trajao svega nekoliko mjeseci dok ne napunim baterije. U budućnosti se vidim u maloj kućici uz more negdje u Dalmaciji. Na televiziji namjeravam ostati dokle god budem imala želju i entuzijazam za istraživanjem, dok emisije koje vodim budu pomagale ljudima. Volim svoj posao i projekte koje radim. A sutra što će biti, tko to zna.

Za kraj, koja je vaša poruka mladima koji tek moraju ostvariti svoje ambicije i snove?

Ništa nije sramota raditi. Svaki posao je častan. Treba se debelo potruditi da bi ostvario svoj cilj. Ali uvijek valja pristupiti poslu strastveno i svim svojim srcem i usmjeriti energiju na ono što voliš raditi. Kada je tako, uspjeh je zagarantiran.

Novu dozu inspiracije potraži na Inspire Me konferenciji u Zagrebu. Pročitaj što te sve očekuje: https://bit.ly/2CJIhrM