1 min čitanja

Bliži se IT meetup u Istri na kojem će biti predstavljena ambicozna platforma Istra IT Land. IT meetup održava se u srijedu, 17. travnja s početkom u 18h, u Shipyardu.

Na IT meetupu održati će se panel “Važnost IT sektora za razvoj lokalne sredine”, a panelisti su Domagoj Ostović, CEO Lloyds Design, Dragan Barišić, Mijena, Siniša Miličić, Fakultet informatike u Puli, Marko Božac, Cenosco i Vedran Podubski, VP Tech.

Također, IT kompanije poput Infosita i Lloyds designa predstaviti će svoj rad i mogućnosti prakse i zapošljavanja za mlade.

U sklopu meetupa, tako će se održati predstavljanje platforme Istra IT Land, panel o važnosti ITa, predstaviti vodeće IT kompanije te najaviti velika međunarodna konferencija Digital Lab.in.

Nakon formalnog dijela, od 19:30h slijedi neformalno druženje uz pivo i zakusku by chef Deniz Zembo 🙂

Zbog velikog interesa, a ograničenog kapaciteta za sudjelovanje preporuka je da prijavu izvršite što ranije preko linka: https://forms.gle/amdy8k3PEnbMqrKR7, a najkasnije 17. travnja do 12h.

Developeri, marketingaši i freelanceri na jednom mjestu

IT meetup namijenjen je poduzetnicima, studentima, freelancerima, agencijama kao i svima onima koji se jednostavno žele upoznati s novim trendovima iz IT, dizajna, multimedije i marketinga te sudjelovati u stvaranju IT zajednice u Istri.

IT meetup dio je ambiciozne platforme Istra IT Land o kojoj možete saznati više u nastavku.

Istra IT Land

Istra IT Land predstavlja projekt koji želi doprinijeti razvoju IT industrije u Istri i učiniti ju prepoznatljivim IT središtem u Hrvatskoj i regiji. Krajem godine neformalna inicijativa formalizirati će se osnivanjem istoimene udruge, kako bi se još lakše ostvarili zadani ciljevi i olakšalo operativno djelovanje.

Zašto Istra IT Land?

U Istri postoje IT kompanije poput Infobipa i CMG koje imaju urede diljem svijeta i zapošljavaju na stotine ljudi. Postoji i niz uspješnih malih IT tvrtki koje posluju dugi niz godina te sve više freelancera. Rastom pulskog Sveučilišta osnovan je i Fakultet Informatike, pa upravo završava prva generacija studenata informatičara.

Glavna ideja je stvoriti zajednicu programera i dizajnera na jednom mjestu i pretvoriti Istru u prepoznatljivo međunarodno IT središte.

Osim IT-a kroz aktivnosti platforme obuhvatile bi područja marketinga, grafičkog dizajna i multimedije.

Glavni ciljevi platforme

Glavni ciljevi jesu povećanje atraktivnosti developerske struke u Istri; stvaranje lokalne IT zajednice te pretvaranje Istre u nacionalni i regionalni IT hub; zajednički nastup tvrtki na međunarodnom tržištu; poticanje poduzetništva u IT sektoru; te povezivanje svih dionika iz tog područja (kompanija, potpornih i obrazovnih institucija, JRLS…).