2 min čitanja

Nakon radnog ljeta, pokretači platforme Istra IT Land pripremaju još intenzivniju jesen, pa tako slijede brojni eventi poput developerske akademije i IT contesta te dva nova projekta: Code Ninjas i Digital World.

Prvi na redu je drugi IT meetup s temom osmišljavanja i lansiranja digitalnih proizvoda ili usluga na svjetsko tržište, a održat će se 26. rujna u 18h u Istarskoj razvojnoj agenciji.

Organizatori meetupa su Znanstveno-tehnološki institut Visio i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Meetup se organizira u sklopu Europske noći istraživača koji se ove godine odvija u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, dok će se u Puli održati serija evenata iz područja robotike, 3D printa…

Meetup je namijenjen svim profesionalcima, freelancerima, studentima, poduzetnicima, kompanijama, agencijama te svim zainteresiranim za područje IT, digitalnog marketinga i multimedije.

Zbog velikog interesa, a ograničenog kapaciteta za sudjelovanje preporuka je da prijavu izvršite što ranije putem prijavnog obrasca, a najkasnije 25. rujna do 23:59h.

Kako osvojiti svijet s digitalnim proizvodom ili uslugom?!

Svoje digitalne proizvode predstavit će gosti meetupa: Deniz Zembo i Marko Tominić. Predavači će ispričati svoju priču i prezentirati digitalne proizvode čiji su autori.

Deniz Zembo, prvi je hrvatski masterchef, vlasnik hotela Amfiteatar te pokretač Kulinarskog razvojnog centra. Osmislio je aplikaciju za prehranu Circle Diet, koja će promijeniti svijet prehrane i cilja na svjetsko tržište. Na meetupu podijelit će svoja iskustva osmišljavanja proizvoda, istraživanja tržišta, procesa izrade, lansiranja na platforme Android i iOS te funkcionalnostima aplikacije.

Marko Tominić, osnivač je i direktor Tanais Games studija koji uskoro lansira svoju prvi proizvod. Njihov prvi projekt je “Saint Kotar” – 2D point’n’click igra s temom psihološkog horora. Radnja igre smještena je u Gorski kotar u imaginarni rudarski gradić prepun misterija i intriga. Sudionicima meetupa otkrit će kako je došao na ideju o igri, pričati o osmišljavanju i razvoju igre, timu i raspodjeli zadataka, te o predstojećoj Kickstarter kampanji putem koje će prikupljati sredstva za daljnji razvoj igre.

O platformi

Istra IT Land predstavlja platformu koja želi doprinijeti razvoju IT industrije u Istri i učiniti ju prepoznatljivim IT središtem u Hrvatskoj i regiji. Neformalna inicijativa formalizirati će se osnivanjem udruge IT Land, kako bi se još lakše ostvarili zadani ciljevi i olakšalo operativno djelovanje.

U Istri postoje IT kompanije poput Infobipa i CMG koje imaju urede diljem svijeta i zapošljavaju na stotine ljudi. Postoji i niz uspješnih malih IT tvrtki koje posluju dugi niz godina te sve više freelancera. Rastom pulskog Sveučilišta osnovan je i Fakultet Informatike, pa upravo završava prva generacija studenata informatičara.

Foto: Marin Ćuk Vurnek EVENTography

Glavna ideja je stvoriti zajednicu programera i dizajnera na jednom mjestu i pretvoriti Istru u prepoznatljivo međunarodno IT središte.

Osim IT-a kroz aktivnosti platforme obuhvatile bi područja marketingagrafičkog dizajna i multimedije.

Glavni ciljevi jesu povećanje atraktivnosti developerske struke u Istri; stvaranje lokalne IT zajednice te pretvaranje Istre u nacionalni i regionalni IT hub; zajednički nastup tvrtki na međunarodnom tržištu; poticanje poduzetništva u IT sektoru; te povezivanje svih dionika iz tog područja (kompanija, potpornih i obrazovnih institucija, JRLS…).

Ukoliko želite postati dio platforme ili surađivati s nama javite se na: istraitland@gmail.com ili + 385 (0) 98 965 2335.