1 min čitanja

U Istri se stvara prava mala IT scena! O čemu se točno radi biti će predstavljeno na IT meetup u srijedu, 17. travnja u 18h, u Shipyardu, na kojem prisutne očekuje bogat program.

Sudionike očekuje panel “Važnost IT sektora za razvoj lokalne sredine”, a panelisti su Domagoj Ostović, CEO Lloyds Design, Dragan Barišić, Mijena, Siniša Miličić, Fakultet informatike u Puli i Marko Božac, Cenosco, Vedran Podubski, VP Tech.

U sklopu eventa vodeće IT kompanije poput Infosita i Lloyds designa predstaviti će svoj rad i mogućnosti prakse i zapošljavanja za mlade. Pogledajte što vas sve očekuje na meetupu na linku.

Zbog velikog interesa, a ograničenog kapaciteta za sudjelovanje preporuka je da prijavu izvršite što ranije preko linka: https://forms.gle/amdy8k3PEnbMqrKR7, a najkasnije 17. travnja do 12h.

IT meetup namijenjen je poduzetnicima, studentima, freelancerima, agencijama kao i svima onima koji se jednostavno žele upoznati s novim trendovima iz IT, dizajna, multimedije i marketinga te sudjelovati u stvaranju IT zajednice u Istri.

Suorganizator meetupa je strukovna grupa IT Istre pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

IT meetup dio je ambiciozne platforme Istra IT Land o kojoj možete saznati više u nastavku.

Istra IT Land

Istra IT Land predstavlja projekt koji želi doprinijeti razvoju IT industrije u Istri i učiniti ju prepoznatljivim IT središtem u Hrvatskoj i regiji. Glavna ideja je okupiti zajednicu programera i dizajnera na jednom mjestu.

U toku je izrada web stranice i vizualnog identiteta, a prve aktivnosti kreću krajem travnja 2019. godine.

Krajem godine neformalna inicijativa formalizirati će se osnivanjem istoimene udruge, kako bi se još lakše ostvarili zadani ciljevi i olakšalo operativno djelovanje.

Kako IT kompanije sve teže pronalaze kvalificirani kadar namjera je kroz različite aktivnosti i projekte, između ostaloga, potaknuti srednjoškolce i studente da svoju karijeru ostvare u tom sektoru.

Developeri, dizajneri i freelanceri na jednom mjestu

Osim IT-a kroz aktivnosti projekta obuhvatila bi se i područja grafičkog dizajna i multimedije (video editing, produkcija, fotografija).

Glavni ciljevi jesu povećanje atraktivnosti developerske struke u Istri; stvaranje Istre kao nacionalnog i regionalnog IT huba; zajednički nastup tvrtki na međunarodnom tržištu; poticanje poduzetništva u IT sektoru; te povezivanje svih dionika iz tog područja (kompanija, potpornih i obrazovnih institucija, JRLS…).