1 min čitanja

Iako je projekt Istra IT Land, tek nedavno lansiran, inicijatori su već održali mnoštvo aktivnosti i dobili popriličnu pozornost javnosti.

Nakon gostovanja na Inspire Me konferenciji, predstavnici Istra IT Landa i Lloyds Designa gostuju na SHIFT conference, jednoj od najboljih i najdugovječnijih konferencija za developere u regiji.

Predstavnici platforme upoznat će se sa splitskom tehnološkom scenom koja okuplja brojne uspješne tvrtke, a prati je i odličan community.

Biti će ovo odlična prilika za razmjenu iskustava, uspostavu suradnje i dogovaranje zajedničkih projekata.

Najbolje iz IT svijeta dolazi u Labin

Također, na SHIFT konferenciji biti će najavljen jedan od projekata u sklopu Istra IT Landa. Najbolja mala digitalna konferencije u regiji Digital Lab.in krajem rujna, na dva dana pretvoriti će Labin u IT prijestolnicu regije.

Novi meetup u Puli

Nakon uspješnog prvog inicijatori Istra IT Landa za početak lipnja najavljuju drugi meetup u Shipyardu. Na njemu će biti predstavljeni rezultati istraživanja o IT sektoru u Istri, najavljeni projekti platforme i formiranje udruge te predstavljene uspješne poduzetničke priče iz ovog sektora.

O platformi

Istra IT Land predstavlja platformu koja želi doprinijeti razvoju IT industrije u Istri i učiniti ju prepoznatljivim IT središtem u Hrvatskoj i regiji. Krajem godine neformalna inicijativa formalizirati će se osnivanjem istoimene udruge, kako bi se još lakše ostvarili zadani ciljevi i olakšalo operativno djelovanje.

U Istri postoje IT kompanije poput Infobipa i CMG koje imaju urede diljem svijeta i zapošljavaju na stotine ljudi. Postoji i niz uspješnih malih IT tvrtki koje posluju dugi niz godina te sve više freelancera. Rastom pulskog Sveučilišta osnovan je i Fakultet Informatike, pa upravo završava prva generacija studenata informatičara.

Glavna ideja je stvoriti zajednicu programera i dizajnera na jednom mjestu i pretvoriti Istru u prepoznatljivo međunarodno IT središte.

Osim IT-a kroz aktivnosti platforme obuhvatile bi područja digitalnog marketingagrafičkog dizajna i multimedije.

Glavni ciljevi jesu povećanje atraktivnosti developerske struke u Istri; stvaranje lokalne IT zajednice te pretvaranje Istre u nacionalni i regionalni IT hub; zajednički nastup tvrtki na međunarodnom tržištu; poticanje poduzetništva u IT sektoru; te povezivanje svih dionika iz tog područja (kompanija, potpornih i obrazovnih institucija, JRLS…).