2 min čitanja

Na naše prostore dolazi nešto sasvim novo i drugačije! Događaj koji pomjera granice gastronomije i dobre zabave. Sudionici će moći uživati u vrhunskim zalogajima uz čašu vina u čarobnoj gastro oazi u samom centru Pule.

Prvi Gastro Buzz Festival na rasporedu je od 02.-05. srpnja u Puli, a kao uvertira događaju naši najpopularniji kuhari od 29. lipnja kuhati će u tjednu gostujućih chefova u Restoranu Amfiteatar.

Gastro središte Hrvatske

Iako mu je tek prvo izdanje, ovaj se festival već najavljuje kao buduća “gastro točka” Hrvatske i šire. Na jednom mjestu u Istri okupiti će se najveći autoriteti iz područja gastronomije i turizma poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Deniza Zembe, Domagoja Trusića…

Predavači će održati radionice o izradi kave, čokolade, sladoleda, kruha, a u sklopu festivala održat će se i tri panela na temu turizma, ugostiteljstva i gastronomije. Osim novih trendova i uspješnih primjera prakse, poseban naglasak biti će na prilagodbi navedenih sektora izazovnim vremenima uzrokovanim pandemijom.

Dio je ovo šire priče koja će Pulu i Istru pretvoriti u mjesto iz kojeg se u svijet predstavljaju novi gastro trendovi i noviteti, a prvo izdanje imati će čak tri gastro premijere.

Htjeli smo na jednom mjestu okupiti najbolje od gastro scene iz Hrvatske i šire. U ova teška vremena za ugostiteljstvo i turizam, želja nam je dati doprinos i razmijeniti iskustva kako se najbolje izboriti s post-covid izazovima. Iznenadio nas je veliki interes izlagača i sudionika, te se veselimo prvom izdanju festivala, koji planiramo održavati svake godine”, ističe Deniz Zembo, pokretač Kulinarskog razvojnog Centra, glavnog organizatora festivala.

Gastro čarolije u prekrasnoj oazi

Festival će se održati u blizini pulske Arene u čarobnom ugođaju, prepunom zelenila s posebnim chill zonama i uz ambijentalnu rasvjetu. Za dobru atmosferu pobrinuti će se DJevi uz laganu glazbu u pozadini.

Tokom festivala svatko će pronaći nešto za sebe, pa će tako posjetitelji moći uživati u našim najboljim vinimastreet foodukoktelimaburgerimacraft pivučokoladisladoleduslasticamaveganskim specijalitetima i dr.

Podržimo lokalne OPGove

Ova jedinstvena priča imati će i društveni doprinos, pošto će okupiti brojne OPG-ove koji će u ova izazovna vremena imati priliku ponuditi proizvode posjetiteljima festivala. 

Na sajmu OPGova naći će se proizvodi poput sira, pršuta, domaćih proizvoda, meda, rakija, likera, vina, maslinovog ulja… Poseban dio ponude sastojati će se od eko, bio i organskih proizvoda.

Svi zainteresirani izlagači mogu se javiti na mail gastrobuzzfest@gmail.com ili na kontakt 091 576 2362.

Program festivala

Neovisno da li ste ljubitelj dobre hrane, kapljice, kuhanja ili se bavite turizmom i ugostiteljstvom, moći ćete pronaći nešto za sebe u bogatom programu prvog izdanja Gastro Buzza.

Program festivala podijeljen je u dva dijela. Dnevni dio programa sastojati će od radionica i panela iz područja gastronomije i turizma s nekim od vodećih imena u Hrvatskoj i šire.

Također, tokom sajma OPG-ova proizvođači će predstaviti svoje delicije poput sira, pršuta, likera, rakija…

Večernji dio zamijeniti će atraktivna kulisa u kojoj će posjetitelji u nezaboravnom ambijentu moći uživati u ukusnim zalogajima i čaši vina uz laganu glazbu u pozadini.

U sklopu Gastro Buzz Festivala održati će se i Masterchef Weekend, u kojem će sudionici rame uz rame moći kuhati s našim najpoznatijim chefovima.

Gastro premijera: sladoled Karuba

Prvo izdanje festivala donosi tri gastro premijere. Organizatori su otkrili prvu, a radi se o vrhunskom sladoledu KarubaProizveden je na tradicionalan način koristeći svježe
namirnice poput mlijeka, svježeg vrhnja, šećera, meda i prirodnog stabilizatora tj. brašna od rogača.

Radi se o novitetu na tržištu koji sadrži isključivo priodne sastojke bez aditiva poput pasti. Posjetitelji će imati priliku ekskluzivno prvi probati okuse od vanilije, čokolade i voća. Okus od lješnjaka biti će veganski tj. bez mlijeka.

Više informacija

Novosti o festivalu pratite na facebook i instagram stranici Gastro Buzz Festivala. Dodatne informacije možete dobiti na mail: gastrobuzzfest@gmail.com (Kulinarski razvojni centar).