3 min čitanja

Razdoblje između dvije ljetne sezone izazovno je za svakog iznajmljivača. Osim razmišljanja kako privući goste tijekom cijele godine (za one koji posluju na taj način) tu je i uvijek aktualno pitanje ulaganja u uređenje, opremljenost, dodanu vrijednost.

(Pre)Uređenje interijera

Jedan od najvažnijih faktora je stvoriti ugodan i opuštajući ambijent. U osmišljavanju kako da gostu pružimo najbolje možemo si olakšati ako se postavimo na njegovo mjesto. Zamislite, što bi vi željeli na svom odmoru? Udobnost, bezbrižnost, opuštenost, lijepo uređen prostor, zabavu… E upravo vrlo slično žele i vaši gosti.

Definitivno nije sve u novcu već u mašti i trudu, stoga koliki god da je vaš budžet zasigurno postoji niz kreativnih načina kako da oplemenite vaše jedinice za iznajmljivanje. Uređenje interijera apartmana ili kuće za odmor neka bude odraz vaše osobnosti. Cilj je stvoriti prostor u kojem ćete se najbolje osjećati, a samim time i vaši gosti. Pripazite prilikom izbora namještaja i dekoriranja prostora na njegovu funkcionalnost. Posebno to dolazi do izražaja kada se radi o prostorima manje kvadrature. Čak i vrlo jednostavan, minimalistički uređen prostor možete za čas obogatiti korištenjem samo nekih sitnih dekoracija i detalja.

Ukoliko ste vlasnik/ica kuće za odmor pred vama je možda nešto teži zadatak. Razlika u cijeni između kuće za odmor i apartmana i ne mora biti velika, no ona najviše leži u očekivanjima, tipu gosta i duljini boravka. Gosti u kuću za odmor u većini slučajeva ne dolaze na dan ili dva, nego u pravilu dolaze na puno dulje. Tjedan, ponekad i dva tjedna, posebice ako je kuća na osami, uz more, ili negdje u predivnoj prirodi. Gdjegod da je smještena, kuća za odmor predstavlja idealnu oazu mira u koju možemo pobjeći od svakodnevnih briga i obaveza, što pred vlasnike stavlja zahtjev da se uređenošću i opremljenošću tome i prilagode.

Kako vam biljke mogu pomoći ?

Cvijeće i općenito zelenilo mogu interijeru i eksterijeru kuće dati svježinu i živahnost. Osim što su izvrstan dekorativni predmet u svakoj prostoriji, biljke su naši najbolji prijatelji u smanjivanju stresa. Istraživanja su pokazala da biljke pozitivno utječu na brzinu otkucaja srca, krvni tlak i probleme s disanjem.  Loša strana je što stvarne biljke mogu biti skupe, a i potrebno im je posvetiti puno vremena i pažnje za održavanje, zalijevanje i njegu.

Umjetne biljke rješenje su kojem se u moderno doba, zbog nedostatka vremena, često pribjegava. Premda mogu biti i skuplje od živih biljaka čine se kao razumno ulaganje. Oplemenili ste prostro trajnim zelenilom, uz jednokratne troškove i minimalan kasniji angažman, gotovo savršeno. Kažem gotovo jer ako bolje razmislite, umjetna biljka će uvijek biti samo to – umjetna, stvorena od plastike i spremna skupljati prašinu u kutku gdje ste ju pozicionirali.

Revolucionarno rješenje

Inovacijama i razvojem u području botanike pojavio se novi trend koji tek kreće u osvajanje hrvatskog tržišta i obara s nogu sve koji se s njim susretnu. Riječ je o stabiliziranim biljkama – živim biljkama bez potrebe za zalijevanjem i održavanjem uz vijek trajanja nekoliko godina. Od vaze na stolu ili detalja u okviru do čitavog zida na vama je da izaberete što vam se i kako najbolje uklapa u prostor.

Cijena ovisi o veličini i vrsti korištenog bilja, no takvo ulaganje je dugoročno, prilagođeno vašim željama, ekološko (potpuno prirodno) i nimalo zahtjevno. Revolucionarno! Takav dašak zelenila, ujedno je i dašak luksuza, stvara poseban osjećaj i dodanu vrijednost. Također, lako ćete uklopiti stabiliziranu biljku sa svim vrstama građevnih materijala poput kamena i drveta. Jedini uvjet je da ih ne izlažete direktnom izvoru topline kao što su radijatori, kamini, klima uređaji.

Green Touch: kreativna i zelena rješenja

Vraćamo se na početak. Zamislite sada kako biste vi reagirali da se nađete u smještaju koji ima živu biljku u prostoru, koja je pritom uvijek svježa i atraktivnog izgleda, a opet stopljena s interijerom?

Ukoliko se odlučite investirati i pružiti gostima dodanu vrijednost, Green Touch design ima predivna, kreativna zelena rješenja i stoji vam na raspolaganju za sva pitanja i informacije. Javite im se putem web ili facebook stranica.