2 min čitanja

Nakon uvodnog izdanja u Vodnjanu, akademija je nastavila svoj put po Istri! Porečani su iskazali velik interes, a prvog dana pokazali su da imaju svoje adute u vidu odličnih ideja.

Sudionici akademije imali su 8 ideja, a najviše ih se odnosilo na područje turizma, gastronomije i inovacija. Neke od njih su izrada vlastitog brenda torbica, prediktivni modeli u medicini, web shop s kreativnim proizvodima malih proizvođača te inovativna platforma za rezervacije velikih grupa kojoj je tržište cijeli svijet.

Organizatori Startup akademije u Poreču jesu Start-Up udruga, Grad Poreč i Istarska razvojna agencija.

Nakon Vodnjana i Poreča, Startup akademija dolazi još u 6 gradova u Istarskoj županiji: Rovinj, Pulu, Buzet, Umag, Labin i Buje. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je da prijavu izvršite što ranije putem prijavnog obrasca na linku.

2 radionice, razrada ideja i zanimljiv panel s poduzetnicima

Prvog dana na rasporedu sudionici akademije imali su radionice o razradi vlastitih ideja putem Business Model Canvasa, te o besplatnim marketinškim alatima.

Amel Hadžipašić započeo je radionicu, govoreći o besplatnim marketinškim kanalima koji se mogu koristiti u promociji proizvoda, usluga, manifestacija i sl. Objasnio je korištenje Facebooka i Instagrama kao načina oglašavanja, web stranica, Adsa te je pojasnio važnosti influencer marketinga.

Ivan Sapundžić objasnio je kako razraditi ideje putem modernog alata poslovnog planiranja Business Model Canvasa. Također, pojasnio je kako osmisliti i uspješno prezentirati vlastitu ideju potencijalnim investitorima ili bankarima. U konačnici, održana je i radionica u kojoj su sudionici s vlastitom idejom izradili mini poslovan plan te prezentirali svoje ideje.

Panel predavanje s uspješnim poduzetničkim pričama

Dan je obilježila zanimljiva panel diskusija troje porečkih poduzetnika. Priča Ariana i Sebastiana Santrača, počela je u Rijeci kad su tokom studija izradili aplikaciju. Njezin uspjeh ih je naveo da otvore full-service digitalnu agenciju koja uspješno posluje par godina na domaćem i međunarodnom tržištu. Velik support u počecima dobili su od Poduzetničkog inkubatora u Poreču iz kojeg je i njihova priča i krenula.

Kristian Korunić, podijelio je svoju poduzetničku priču koja ga je dovela da uspješne konzultantske firme koja postoji dugi niz godina. Kaže da se pronašao u poduzetništvu, i da mu dinamična radna okolina više odgovara nego klasičan posao u uredu od “9-17h”. Mladim poduzetnicima savjetuje da u poduzetništvo ne ulaze nepripremljeni i da naprave svoj mini poslovni plan, kojeg po njegovom mišljenju mogu savladati i neekonomisti.

Davor Turković, ekonomist po struci, pretvorio je svoj hobi u posao, i stvorio odličnu i uspješnu priču oko proizvodnje domaćih rakija. Ističe da na početku nije bilo lako, ali da je činjenica da voli svoj posao savladala sve poteškoće. Iako je sam krenuo relativno nepripremljen u poduzetništvo, svima bih savjetovao da svoje ideje stave na papir i vide tržišnu opravdanost projekta.

Startup akademija se nastavlja

Drugo izdanje Startup akademije u Istri izazvalo je velik interes. Ukupan broj prijava premašio je već brojku od 150 sudionika. Nakon izdanja u Vodnjanu i Poreču, slijedi nastavak u 7 gradova:

  • Rovinj (04.-06.11.), Pula (06.-08.11.), Buzet (12.-14.11.), Umag (19.-21.11.), Labin (26.-28.11.) i Buje (02.-04.12).

Prijava se izvršava ispunjavanjem prijavnog obrasca preko linka.

Startup akademija provodi se u suorganizaciji Start-Up udruge, Istarske razvojne agencije (IDA) te 7 gradova i općina u kojima se ista održava. Partneri projekta Startup akademija su Zagrebačka banka, HBOR, SAS knjigovodstvo, 360 Agency i Amfiteatar. Medijski pokrovitelji su TV Nova, Glas Istre, Radio Pula, eIstra.info i portal InspireMe.hr.

Način prijave

Prijaviti se možete putem ispunjavanja prijavnog obrasca na linku. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta za sudjelovanje preporuka je da prijavu izvršite što ranije.

Nakon uspješne prijave, neposredno pred početak akademije u gradu za koji ste se prijavili, obavijestit ćemo vas o detaljima i programu.

Više informacija

Novosti o Startup akademiji pratite na facebook stranicama, a za upite se možete javiti i na mail: akademija.startup@gmail.com ili na 098 965 2335.