2 min čitanja

Unutar nedavno pokrenute platforme Istra IT Land, kreće prava poslastica: ljetna škola programiranja. Jedinstvena je ovo prilika za sve one koji žele savladati osnove programiranja i izraditi vlastitu aplikaciju.

Sudjelovanje je besplatno za sve zainteresirane neovisno o struci i dobi, a osim edukacije sudionicima će se otvoriti mogućnost izgradnje IT karijere zapošljavanjem u nekoj od kompanija platforme Istra IT Land.

Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je da prijavu obavite čim prije putem online obrasca na linku.

Ljetna škola programiranja

Crash Coursea programiranja trajati će dva tjedna, od 23. srpnja do 04. kolovoza u Kotaču u Puli. Predavanje se održavaju svaki dan u tjednu (osim ponedjeljka) od 18-22h, a sastoje se od teoretskog i praktičnog dijela.

Sudionici će naučiti o nužnim alatima za efikasnu organizaciju, kodiranje i pronalaske rješenja, osnovnim konceptima programiranja i njihovoj primjeni u jednostavnoj aplikaciji.

Voditelj ljetne škole je Matej Šimunić, digitalni nomad iz Pule. Radio je u Peru, Kolumbiji, Ekvadoru, Šri Lanci i Filipinima. Počeo se baviti programiranjem prije 7 godina, a posljednjih 5 godina putuje i radi kao Full Stack Developer.

Pohađanje Crash Coursea, preduvjet je za sudjelovanje u akademiji najesen u kojoj će sudionici nadograditi znanje stečeno tokom ljetne škole. Akademija će trajati 6 mjeseci, a sudionici će biti u prilici naučiti sve detalje razvoja mobilnih aplikacija.

Developerska karijera

Pohađanje škole je besplatno, a osim edukacije otvoriti će se mogućnost izgradnje IT karijere zapošljavanjem u nekoj kompaniji ili otvaranjem vlastite tvrtke.

Nakon završenih 6 mjeseci, polaznici će biti sposobni samostalno krenuti raditi na freelance platformama ili razvijati vlastite komercijalne projekte.

Za koga je tečaj namijenjen

Tečaj je namijenjen za sve osobe neovisno o dobi i struci. Svoj interes za sudjelovanje mogu pronaći studenti, nezaposlene osobe, poduzetnici te svi oni koji žele biti u toku s novim trendovima i tehnologijama.

Kako se prijaviti

Prijave su otvorene do 22. srpnja. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je da se prijavite što ranije putem online obrasca na linku.

Istra IT Land se nastavlja

Nakon održanog IT meetupa, gostujećeg predavanja na Fakultetu informatike o modernim web tehnologijama, predstavljanja platforme na Inspire Me konferenciji te posjete Shift Conference i Bit Alijansi, održanog predavanja o umjetnoj inteligenciji,  ljetna škola programiranja nastavak je aktivnosti unutar ambiciozne platforme Istra IT Land.

Foto: Marin Ćuk Vurnek EVENTography

O platformi 

Istra IT Land predstavlja platformu koja želi doprinijeti razvoju IT industrije u Istri i učiniti ju prepoznatljivim IT središtem u Hrvatskoj i regiji. Krajem godine neformalna inicijativa formalizirati će se osnivanjem istoimene udruge, kako bi se još lakše ostvarili zadani ciljevi i olakšalo operativno djelovanje.

U Istri postoje IT kompanije poput Infobipa i CMG koje imaju urede diljem svijeta i zapošljavaju na stotine ljudi. Postoji i niz uspješnih malih IT tvrtki koje posluju dugi niz godina te sve više freelancera. Rastom pulskog Sveučilišta osnovan je i Fakultet Informatike, pa upravo završava prva generacija studenata informatičara.

Glavna ideja je stvoriti zajednicu programera i dizajnera na jednom mjestu i pretvoriti Istru u prepoznatljivo međunarodno IT središte.

Osim IT-a kroz aktivnosti platforme obuhvatile bi područja marketingagrafičkog dizajna i multimedije.

Glavni ciljevi jesu povećanje atraktivnosti developerske struke u Istri; stvaranje lokalne IT zajednice te pretvaranje Istre u nacionalni i regionalni IT hub; zajednički nastup tvrtki na međunarodnom tržištu; poticanje poduzetništva u IT sektoru; te povezivanje svih dionika iz tog područja (kompanija, potpornih i obrazovnih institucija, JRLS…).