1 min čitanja

I dok su do sada stanovnici Istre, za lonce i poklopce morali skočiti put Rijeke ili Zagreba, naš najpoznatiji brend dolazi u Pulu.

Premijera je na Gastro Buzz Festivalu, na kojem će predstaviti svoju bogatu paletu proizvoda tokom. Možete ih potražiti tokom sajma OPGova u subotu i nedjelju (04. i 05. srpanj od 9-14h), na donjoj terasi Hotela Amfiteatar (Amfiteatarska 6).

Pro-Trade na Gastro Buzz Festivalu

Pokretači su 2014. godine otvorili prvu trgovinu pod brendom LONCI&POKLOPCI by Bajde. Tada zaljubljenici funkcionalnog, kvalitetnog i naročito lijepog posuđa, nisu ni mogli zamisliti da će prerasti u lanac trgovina po čitavoj zemlji.

Obzirom kako su profesionalni kuhari te općenito ugostitelji, od malih kafića i restorana do velikih hotelskih objekata, njihovi česti klijenti, logičan slijed je bio uvođenje programa HoReCa.

Premijera na Gastro Buzzu

Brend do sada nije bio prisutan u Istri, a ovo mu je prvi dolazak u Pulu. Odlična je ovo prilika za domaćinstva, zaljubljenike u posuđe te hotele i apartmane za nabavku novog posuđa.

Pro-Trade na festival dolazi u punom programu i predstavit će lonce, poklopce, tave, čaše, noževe, roštilje, proizvode od drveta (daske za rezanje, palete za posluživanje).

O Gastro Buzz Festivalu

Gastro Buzz Festival nacionalni je festival hrvatske gastronomije, a njegovo prvo izdanje okupiti će 2.000 posjetitelja.

U sklopu istoga odvijat će se različite kulinarske radionice i stručni paneli, a gosti su naša najpoznatija imena poput Ivice Matoševića, Deniza Zembe, Domagoja Trusića…

Poznati kuhari poput Mate Jankovića i Maria Mandarića održati će ekskluzivne večere.

Više informacija

Novosti o festivalu pratite na facebook i instagram stranici Gastro Buzz Festivala.