2 min čitanja

Prava poslastica za sve koji su kuhari ili to žele postati! Kulinarski razvojni centar organizira sedmodnevni tečaj namijenjen usavršavanju kulinarskih vještina.

Riječ je o inovativnom programu, jedinstvenom za naše prostore, koji kroz razrađen sustav edukacije i mentorstva osigurava polazniku da stekne napredno znanje iz kuharstva.

Prijave za akademiju otvorene su do 18. veljače, a namijenjena je za sve osobe koje žele naučiti kuhati “iz nule” ili unaprijediti postojeće znanje iz tog područja.

Kulinarska karijera

Cilj edukacije nije samo da polaznici usvoje znanje iz kuharstva, već da im se omogući i pronalazak posla kod nekog od partnera Kulinarskog razvojnog centra (hoteli, restorani…). S obzirom da se radi o međunarodno priznatom programu, završetak edukacije “otvara vrata” i kod poslodavaca u inozemstvu.

Nakon edukacije, sudionici ne ostaju prepušteni sami sebi, već dobivaju podršku i savjete tokom cijele godine od strane mentora programa.

Sadržaj edukacije

U sklopu sedmodnevnog programa obuke, polaznici akademije moći će naučiti sve što im je potrebno da postanu pomoćni ili glavni kuhari.

Tako će se sudionici upoznati s pripremom kruha tjestenine, osnovama jela u kuharstvu, mesom, ribom, slaganjem tanjura, desertima te izradom samostalnih jela.

Više informacija o programu možete pronaći na webu organizatora.

Završetkom sedmodnevnog program polaznici stječu znanja koja su im dovoljna za početak rada u tekućoj sezoni. Nakon njega, nastavljaju online usavršavanje uz podršku mentora, a nakon godinu dana uz položeni ispit dobivaju zvanje specijalista kreativne kuhinje.

Masterchef akademija održava se od 19.-26. veljače u Hotelu Amfiteatar u Puli.

Vrhunski predavači

Masterchef akademija okupiti će eminentne predavače iz svijeta gastronomije. Idejni pokretač akademije je Deniz Zembo, vlasnik Hotela Amfiteatar i osnivač Kulinarskog razvojnog centra. Smatra se jednim od najmaštovitijih kuhara u regiji, s brojnim nagradama i priznanjima tokom 30 godišnje karijere. Najveće iskustvo dobio je radom u Londonu, gdje je i završio edukaciju i počeo kuhati. Vodio je brojne objekte, a neki od njih su Le Mandrać u Voloskom te Trattoria Riva’s i Plaza 51 (ex Kuća istarskog pršuta) u Rijeci.

Što dobivaju polaznici

Nakon sedmodnevnog sudjelovanja u Masterchef akademiji sudionici će savladati osnove kuhanja, dobiti mnoštvo informacija i kontakata koji će im pomoći u uspješnoj karijeri na bilo kojem polju u gastronomiji.

Tečaj će biti certificiran od strane Ministarstva obrazovanja, a svaki polaznik dobiti će  verificiranu diplomu.

Za koga je namijenjena akademija

Masterchef akademija namijenjena je za amatere, pomoćne i glavne kuhare, učenike i studente te sve ostale zainteresirane za kulinarstvo i gastronomiju.

Način prijave

Prijaviti se možete putem ispunjavanja prijavnog obrasca na linku. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je da prijavu izvršite što ranije, a najkasnije do 18. veljače do 23:59h.

Nakon uspješne prijave, neposredno pred početak akademije, obavijestit ćemo vas o detaljima i programu.

Cijena tečaja

Cijena tečaja iznosi 1500 EUR+PDV. U cijenu je uključen smještaj sa doručkom i večerom u Hotelu Amfiteatar te obilasci izvan objekta (Muzej maslinovog ulja, vinarije, itd.). Cijena edukacije bez smještaja iznosi 1100 EUR+PDV. Grupni popust (dvije ili više osoba) iznosi 50 posto na školarinu druge osobe.

Više informacija

Novosti o Masterchef akademiji pratite na facebook stranicama, a za upite se možete javiti i na mail: deniz@hotelamfiteatar.com ili na 091 576 2362.

O Kulinarskom razvojnom centru

Kulinarski razvojni centar predstavlja jedinstvenu edukacijsku platformu koja okuplja vodeće stručnjake iz područja kuhanja i gastronomije. U sklopu platforme odvijaju se tečajevi i radionice namijenjene amaterima, profesionalcima te OPGovima iz Hrvatske i šire. Kulinarski razvojni centar osnovan je 2019. u Puli, a pokrenuo ga je prvi hrvatski masterchef Deniz Zembo.