2 min čitanja

Nešto drugačije dolazi u svijet gastronomije! Amateri i zaljubljenici u kuhanje dolaze na svoje u prvom izdanju Masterchef Weekenda. Trodnevna radionica u kojoj ćete otkriti male tajne velikih majstora kuhinje uz odličnu zabavu u najvećem istarskom gradu.

Kako bi vikend u Istri bio potpun, sudionici radionice posjetiti će istaknute vinare, a u Muzeju Maslinovog ulja doznati kako nastaje najbolje maslinovo ulje na svijetu.

Masterchef Weekend odvija se u sklopu Gastro Buzz Festivala, pa će tako prijavljeni moći uživati i u brojnim drugim aktivnostima. Ovaj festival okuplja najbolje iz hrvatske gastronomije na jednom mjestu, a gosti su najpopularniji chefovi poput Mate Jankovića, Deniza Zembe…

Sadržaj edukacije

U sklopu trodnevnog programa, polaznici akademije moći će naučiti sve o mediteranskoj kuhinji s posebnim naglaskom na istarsku.

Tako će se sudionici upoznati s obradom različitih namirnica (riba, rajčica, sir, vino, češnjak, sezonsko voće i povrće) te pripremom kruha, tjestenine i različitih jela.

Masterchef akademija održava se od 03. (od 20h) do 05. srpnja (do 14h) u Hotelu Amfiteatar u Puli.

Dosadašnji polaznici

Jedna od polaznica kulinarske radionice, Anja Ančić iz Splita, ističe: “Bio je to događaj koji vam se dogodi jednom u životu, savršen spoj učenja i zabave. Zembo s puno strasti pristupa hrani i kuhanju. Preporučila bi svima koji žele naučiti poneku kulinarsku tajnu pritom se odlično zabavljajući u nezaboravnoj atmosferi”.

Anita Šimek iz Rijeke za radionicu kaže: “Kombinacija odlične atmosfere, dobre hrane i vrhunskog chefa od kojeg se može puno naučiti. Deniz Zembo jedinstvena je osoba i posvećen učitelj koji će vam dati novo životno iskustvo. Bilo da volite ili ne volite kuhati dajte mu šansu. Nećete požaliti”.

Za koga je namijenjen

Masterchef weekend namijenjen je za ljude svih generacija: amatere te sve ostale zainteresirane za kulinarstvo i gastronomiju.

Cijena radionice

Cijena radionice iznosi 300 eura (grupni popust za dvoje ili više ljudi iznosi -25%). U cijenu je uključen puni pansion: smještaj s doručkom, ručkom i večerom u Hotelu Amfiteatar te obilasci izvan objekta (Muzej maslinovog ulja, vinarija, itd.). Cijena radionice bez smještaja iznosi 200 eura.

Način prijave

Prijaviti se možete putem ispunjavanja prijavnog obrasca na linku. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je da prijavu izvršite što ranije, a najkasnije do 01. srpnja do 23:59h.

Nakon uspješne prijave, organizatori će vas obavijestit o detaljima i programu.

Dodatne informacije o Masterchef Weekendu možete dobiti i na mail: info@kulinarski-centar.com ili na 091 576 2362.

O domaćinu

Idejni pokretač akademije je Deniz Zembo, vlasnik Hotela Amfiteatar i osnivač Kulinarskog razvojnog centra. Smatra se jednim od najmaštovitijih kuhara u regiji, s brojnim nagradama i priznanjima tokom 30 godišnje karijere.

Najveće iskustvo dobio je radom u Londonu, gdje je i završio edukaciju i počeo kuhati. Vodio je brojne objekte, a neki od njih su Le Mandrać u Voloskom te Trattoria Riva’s i Plaza 51 (ex Kuća istarskog pršuta) u Rijeci.

O Kulinarskom razvojnom centru

Kulinarski razvojni centar predstavlja jedinstvenu edukacijsku platformu koja okuplja vodeće stručnjake iz područja kuhanja i gastronomije. U sklopu platforme odvijaju se tečajevi i radionice namijenjene amaterima, profesionalcima te OPGovima iz Hrvatske i šire. Kulinarski razvojni centar osnovan je 2019. u Puli, a pokrenuo ga je prvi hrvatski masterchef Deniz Zembo.