2 min čitanja

Prije nego što podijeli svoje iskustvo na Digital Lab.in konferenciji, Gerard Sans u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Fakulteta informatike dolazi u Pulu.

U četvrtak, 26. rujna u 11h održat će predavanje na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u dvorani Pula.

Amazon u Puli

Gerard Sans radi kao developer u AWSu (Amazon). He is very excited about the future of the Web and JavaScript. Sebe opisuje kao uvijek zadovoljnog inžinjera računalnih znanosti i skromnog Google Developer stručnjaka.

Svoje znanje voli dijeliti kroz govore, treninge i pisanjem o uzbudljivim, novim tehnologijama. Voli mentorirati studente i vraćati dobiveno zajednici.

Na predavanju u Puli Gerard Sans podijeliti će svoj put i iskustvo korištenja različitih tehnologija.

Ne propustite i drugi IT meetup

Isti dan u večernjem terminu, u Istarskoj razvojnoj agenciji održava se i drugi po redu IT meetup.

Svi zainteresirani za IT meetup mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca, a najkasnije 25. rujna do 23:59h.

Vrhunski predavači i ideje koje osvajaju svijet

Prva međunarodna predavačica u sklopu platforme dolazi iz Njemačke. Martine Nicole Rojina, autorica je projekta Sister Moon te poznata umjetnica i producentica te dolazi na drugi IT meetup!

Ova njemačka inovatorica razvila je zanimljiv projekt “skakanja po Mjesecu” – Sistermoon. Radi se o slanju svoga glasa putem radio valova na Mjesečevu površinu i slušanju povratne jeke.

Na IT meetupu će govoriti o svom znanstvenom putu, projektu Sistermoon, spajanju umjetnosti i znanosti te podijeliti sa sudionicima novitete i planove.

Kako osvojiti svijet s digitalnim proizvodom ili uslugom?!

Svoje digitalne proizvode predstavit će gosti meetupa: Deniz Zembo i Marko Tominić. Predavači će ispričati svoju priču i prezentirati digitalne proizvode čiji su autori.

Deniz Zembo, prvi je hrvatski masterchef, vlasnik hotela Amfiteatar te pokretač Kulinarskog razvojnog centra. Osmislio je aplikaciju za prehranu Circle Diet, koja će promijeniti svijet prehrane i cilja na svjetsko tržište. Na meetupu podijelit će svoja iskustva osmišljavanja proizvoda, istraživanja tržišta, procesa izrade, lansiranja na platforme Android i iOS te funkcionalnostima aplikacije.

Marko Tominić, osnivač je i direktor Tanais Games studija koji uskoro lansira svoju prvi proizvod. Njihov prvi projekt je “Saint Kotar” – 2D point’n’click igra s temom psihološkog horora. Radnja igre smještena je u Gorski kotar u imaginarni rudarski gradić prepun misterija i intriga. Sudionicima meetupa otkrit će kako je došao na ideju o igri, pričati o osmišljavanju i razvoju igre, timu i raspodjeli zadataka, te o predstojećoj Kickstarter kampanji putem koje će prikupljati sredstva za daljnji razvoj igre.

O platformi

Istra IT Land predstavlja platformu koja želi doprinijeti razvoju IT industrije u Istri i učiniti ju prepoznatljivim IT središtem u Hrvatskoj i regiji. Neformalna inicijativa formalizirati će se osnivanjem udruge IT Land, kako bi se još lakše ostvarili zadani ciljevi i olakšalo operativno djelovanje.

U Istri postoje IT kompanije poput Infobipa i CMG koje imaju urede diljem svijeta i zapošljavaju na stotine ljudi. Postoji i niz uspješnih malih IT tvrtki koje posluju dugi niz godina te sve više freelancera. Rastom pulskog Sveučilišta osnovan je i Fakultet Informatike, pa upravo završava prva generacija studenata informatičara.

Glavna ideja je stvoriti zajednicu programera i dizajnera na jednom mjestu i pretvoriti Istru u prepoznatljivo međunarodno IT središte.

Osim IT-a kroz aktivnosti platforme obuhvatile bi područja marketingagrafičkog dizajna i multimedije.

Glavni ciljevi jesu povećanje atraktivnosti developerske struke u Istri; stvaranje lokalne IT zajednice te pretvaranje Istre u nacionalni i regionalni IT hub; zajednički nastup tvrtki na međunarodnom tržištu; poticanje poduzetništva u IT sektoru; te povezivanje svih dionika iz tog područja (kompanija, potpornih i obrazovnih institucija, JRLS…).

Ukoliko želite postati dio platforme ili surađivati s nama javite se na: istraitland@gmail.com ili + 385 (0) 98 965 2335.