0 min čitanja

Kada političari na funkciji negdje putuju, uglavnom to čine posebnim letovima, poslovnom klasom, s osiguranjem i pratnjom. Austrijski kancelar Sebastian Kurz u petak je letio Eurowingsom na relaciji Barcelona-Beč bez ičega navedenog.

Austrijski premijer nije imao osiguranje, nije bio najavljen kao političar ili poznata osoba i sjedio je sa svim ostalim putnicima u ekonomskoj klasi. Pri tome je s ostalim putnicima čekao avion koji je kasnio dva sata.

Kada je ušao u avion djeca su se fotografirala s njim, a odrasli su ga pozdravljali. Neke osobe nisu ni znale tko je on, pa su pitale stjuardese.

I tako sjednem ja sinoc na let iz Barcelone za Bec, putujem niskotarifnom kompaniom (Eurowings), kad ulazi neka poznata…

Geplaatst door Nikola Grubišić op Zaterdag 18 augustus 2018

Kad smo sletjeli u Beč mislio sam da će ga barem tamo dočekati osiguranje, međutim čovjek izađe kao svi ostali putnici, sam pokupi svoju prtljagu i napusti aerodrom sam samcat“, napisao je Ivan Grubišić koji je bio na istom letu i podijelio iskustvo s ostalima na svom Facebook profilu.

Austrijski kancelar inače putuje ekonomskom klasom te tako štedi novac iz državnog budžeta. Dok je bio ministar vanjskih poslova tek je tri puta koristio luksuzne avione koje vlada iznajmljuje.