3 min čitanja

Bliži se prvo izdanje Gastro Buzz Festivala koji se održava 02.-05. srpnja u Puli! Osim zabavnog dijela, važan segment je edukacija i networking. Radionice i paneli na rasporedu su u petak, 03. srpnja, od 10-18h u Hotelu Amfiteatar.

Za predavanja i radionice na Gastro Buzz Festivalu obvezne su prijave. Otvorene su do 02. srpnja, a možete se prijaviti preko linka u nastavku: https://forms.gle/Uf3nGqtuX2Ktrft99

Program festivala

Edukativni dio festivala odvija se samo u petak, 03. srpnja, odnosno drugog dana festivala. Održat će se 4 radionice, 2 predavanja i 3 panela iz područja turizma, ugostiteljstva i gastronomije.

Gastro Buzz Festival odvija se od četvrtka, 02. srpnja od nedjelje, 05. srpnja. Otvorenje festivala je u četvrtak u 19h, a večernji dio programa uz ponudu hrane i pića na rasporedu je sva četiri dana od 09-01h (večernji dio od 19-01h).

Tri panela s vrhunskim govornicima

U sklopu festivala održat će se tri panela iz područja gastronomije, ugostiteljstva i turizma.

U panel predavanju “Postcovid turizam – Kako izvući najbolje iz situacije?” panelisti su Deniz Zembo (Hotel Amfiteatar), Darko Lorencin, Lorena Boljunčić (Muzej Maslinovog ulja), Filip Zoričić (Memo muzej) Amel Hadžipašić (360 Agency).

U panel predavanju “Hrvatska gastronomija: jučer, danas, sutra” biti će riječi o suvremenoj hrvatskoj gastronomiji, neiskorištenim potencijalima i važnosti povezivanja s turizmom. Panelisti su Mate Janković (chef), Domagoj Trusić (Hug & Punch), Ivica Matošević (Matošević vina) i Vana Babić (Jutarnji List).

Kako se ugostitelji mogu prilagoditi novonastaloj covid situaciji? Da li je vrijeme za promojenu koncepata i ponude? Jesu li se promijenile navike posjetitelja kafića i restorana? Odgovore na ta pitanja znaju Karlo Damijanić (Bar Extreme), Josip Tirić (Shipyard Pub), Vladimir Filipović (Strukovna grupa ugostitelja pri HGKu), Filip Pleteš (Brand Advocacy Manager, Brown – Forman Corporation) u panelu Novi izazovi u ugostiteljstvu: Kako im se uspješno prilagoditi”.

Zanimljive radionice

Kako odabrati pravi koncept u post-covid vremena? Da li treba mijenjati ponudu kafića i restorana? Kako se najbolje prilagodi situaciji i mjerama. Odgovore na ta pitanja zna Deniz Zembo, u radionici “Ugostiteljske avanture: Kako odabrati koncept koji prodaje”.

Na rasporedu je i zanimljiva radionica namijenjena malim iznajmljivačima i turističkim djelatnicima. U radionici “Turizam nakon covida” – što smo naučili i kako se prilagoditi?” biti će riječi o novim trendovima, primjerima dobre prakse apartmana i kuća za odmor u post-covid vremenima, važnosti direktne prodaje, vikend i last minute aranžmanima…Predavači su Amel Hadžipašić, Anita Šimek i Ivana Vinko iz 360 Agency.

Ivan Medić, najbolji amaterski kuhar u Hrvatskoj, održati će radionicu o burgerima. Kako se spremaju najbolji burgeri? Koji su neophodni sastojci? Tajnu će otkriti talentirani chef, koji je posebno za Gastro Buzz Festival pripremio premijeru novog burgera.

Kako pronaći i zadržati dobrog radnika u turizmu i ugostiteljstvu? Odgovor na pitanje zna Denis Prenkaj, vlasnik agencije za zapošljavanje Dposlovi. Sudionike će kroz radionicu provesti s one strane svijeta traženja posla od radnih dozvola, rada stranaca, društvenih mreža preko TripAdvisora do savjeta kako obaviti intervju za posao.

Filip Pleteš, iz Brown-Forman Corporationa, održati će eskluzivnu radionicu “Uvod u svijet Whiskeya i Dominikanskih cigara”. Rijetka je ovo prilika da se dozna nešto o ovom području, i iz prve ruke isproba zašto su ovi brendovi omiljeni među potrošačima.

Domagoj Trusić će nas uvesti u jedan drugi svijet, a raditi će se o kavi. Sve o njenim tajnama, upotrebi i svojstvima saznati ćete u zanimljivoj radionici.

Prilika za networking

Bit će jedna ovo od rijetkih prilika u ovoj godini za networking iz područja turizma, ugositeljstva i gastronomije, s obzirom da je većina festivala prebačena na druge termine.

Organizatori su osmislili koncept predavanja i radionica, koji će sadržavati i dio oko uspostave suradnji i dogovaranja novih poslova sudionika edukacija.

Način prijave

Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta za sudjelovanje, preporuka je da svoju prijavu izvršite što ranije preko linka.

O detaljima i programu dobit ćete obavijest putem e-maila po dobivenim prijavama. Dodatne informacije moguće je dobiti na broj 091 576 2362.

Sudjelovanje je besplatno, pod uvjetom da sudionici kupe vinsku čašu (dostupna za kupnju u Hotelu Amfiteatar sva 4 dana festivala od 9-23h) koja im omogućuje sudjelovanje na kompletnom festivalu (zabavni dio, ponuda hrane i pića, predavanja i radionice, sajam OPGova…). Cijena iznosi 40, dok je ista za studente 30 kuna.

Više informacija

Novosti o festivalu pratite na facebook i instagram stranici Gastro Buzz Festivala.