2 min čitanja

Ovo nije još jedan intervju u nizu. Kako su jedna biljka i jedan sasvim slučajan susret promijenili životni smjer dvoje mladih genijalaca. Oni su Luana Sinčić i Igor Pekić, a ovo je njihova zelena priča Green Touch.

Posao snimatelja odveo je Luanu i Igora put nove lokacije gdje se za realizaciju snimanja čekao neki zeleni zid. Zaljubljenici u prirodu i biljke znatiželjno su iščekivali vidjeti o kakvom je zelenom zidu riječ, a onda se dogodio sudbonosni susret. „…taj dan kad smo došli za odradit taj posao, tu su se otvorila vrata gdje smo vidjeli kako to uopće izgleda i što je to i u trenutku kad smo to dotaknuli, to je bilo to“ kaže Luana, a otuda i naziv studia za dizajn – Green Touch. I tada je krenulo istraživanje.

Neobično obična biljka

Nije bilo lako prikupiti informacije o biljci koja ih je toliko očarala, a na tom su zadatku prošli i nekoliko država, od Finske preko Francuske do Španjolske. Otkrili su da je riječ o lišaju, stabiliziranoj biljci dostupnoj u više boja, potpuno prirodnoj i bez ikakvih zahtjeva za održavanjem, a sa rokom trajanja od nekoliko godina i brojnim prednostima.

Osim lišaja, stabilizira se i mahovina, više vrsta, lišće eukaliptusa, a popis vrsta stabiliziranih biljaka kontinuirano raste. Postupak stabilizacije provodi se biljnim glicerinom i prehrambenim bojama. Ne zahtijeva zemlju, rezanje, zalijevanje, ne skuplja prašinu, odličan je indikator vlage u prostoru, jedini uvjet je da nije postavljena direktno ispod klime ili iznad radijatora. Važno je spomenuti i da je antialergijsko, pa svi ljubitelji cvijeća i zelenila koji su alergični na rastuće bilje sada mogu ispuniti svoje snove.

Idealno je i za uređenje hotela i hotelskih soba, te ostalih smještajnih kapaciteta jer uz sve navedene pozitivne strane apsolutno zamjenjuje plastiku i umjetno cvijeće te doprinosi ne samo boljoj estetici već i ekološkoj osviještenosti.

Meet natural art

Bilo da želite zeleni okvir, vazu ili čitavi zid Luaninoj kreativnosti nema kraja. Napraviti će pravo malo umjetničko djelo jer kaže „…oduvijek sam bila umjetnički tip, crtanje, slikanje…“. Igor je glavna karika u realizaciji i njena najveća podrška, od pripreme za izradu i tehničkih stvari do montaže, a pritom mu ne nedostaje i strpljenja za ponavljanje koliko god puta treba dok perfekcionistica u Luani nije zadovoljna.

Svi njihovi proizvodi su 100% ekološki, modernog dizajna, potpuno custom made i unikatni, a mogućnosti za kombiniranje i primjenu su beskonačne. Upravo to ih izdvaja od ostalih dizajnera interijera i sličnih ponuda na tržištu, a njihovoj posebnosti svjedoče i klijenti među kojima su najbrojniji dizajneri interijera, vlasnici vila i kuća za odmor te poduzetnici sa vlastitim poslovnim prostorom.

Biznis koji će promijeniti svijet

Klik na sponzorirani oglas za Startup akademiju bio je okidač da dugo promišljana ideja ugleda svijetlo dana. Tri dana predavanja na akademiji u poduzetnoj atmosferi uz mentorstvo predavača pružilo im je puno potrebnih informacija oko razvijanja ideje do finalne faze i svega potrebnoga za samostalno uplovljavanje u poduzetničke vode. Uz drugi posao, jednostavna i skromna, Luana čak nije niti htjela žiriju prezentirati ideju skeptična sama prema sebi, no na sreću malo poticaja sa strane ohrabrilo ju je te joj na kraju donijelo i pobjedu.

Igor nam je ispričao kako je ključni faktor „osim samog oduševljenja kad smo vidjeli i upoznali biljku mogućnost izražavanja kreativnosti na neki drukčiji način i širok spektar primjene proizvoda“.

I dok ona želi biznis razvijati iz užitka, Igor bi njime mijenjao svijet. Oboje su se složili kako će poslovanje uvijek biti maksimalno društveno odgovorno te im je želja postotak zarade uvijek izdvajati u humanitarne i društvene svrhe, a prema tom kriteriju biraju i dobavljače i poslovne partnere.

Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu, a sigurni smo da nas iz Green Touch studija očekuju nova iznenađenja, vrste biljaka i inovativni proizvodi.