1 min čitanja

Nakon Buzeta, Start-up akademija održana je i u Vodnjanu 6. travnja. 70-ak sudionika grada i okolice odazvalo se akademiji, a među njima je bilo najviše malih iznajmljivača.

Tokom edukacija vladala je odlična atmosfera, pa su se prisutni predavači, polaznici i organizatori dogovori za nastavak suradnje na idućim akademijama. Posebice su se istaknuli Deniz Zembo i Mirjana Kotiga, koji su kombinacijom ogromnog iskustva i humora inspirirali prisutne da pokrenu i svoju vlastitu uspješnu turističku priču.

Organizatori su za jesen najavili nacionalnu turističku konferenciju u Savičenti, kao i online platformu koja bi obuhvatala “ono najbolje” od istarskog turizma.

Turističku akademiju organizirali su Start-Up udruga, Grad Vodnjan i Turistička zajednica Grada Vodnjana.

Edukacije i radionice

Sudionici su se upoznali sa različitim područjima koja su važna za njihovo uspješno poslovanje poput online oglašavanja, izrade web stranica, uređenja interijera i eksterijera, gastronomije, novih trendova i tehnologija u turizmu, upravljanja kriznim situacijama…

Polaznici Turističke akademije imali su priliku saznati mnoge informacije i usvojiti vještine koje će im pomoći u realizaciji njihovih ideja. Sa stručnim temama proveli su ih stručnjaci iz prakse: Deniz Zembo (Hotel Amfiteatar), Ivan Milovan (Kulinarski razvojni centar), Amel Hadžipašić (Start-Up udruga), Silvano Puhar (BRIST Olive Oil), Vlatko Horvat (Delicia), Rajko Horvat (Atima), Aleksandar Hrvatin (Go Istria).

Zanimljive ideje

U sklopu akademije polaznici su imali zanimljivu vježbu u kojoj su imali priliku osmisliti idealan smještajni kapacitet. Dio se odlučio za apartman, neki za vlastitu kuću za odmor, a veliki interes je bio i za kampovima.

Pravu malu slasnu zakusku za polaznike pripremili su Miro Tartufi i BRIST Olive Oil.

Turistička akademija se nastavlja

Prvo izdanje Turističke akademije u Istri izazvalo je velik interes. Ukupan broj sudionika u Istri premašio je brojku 300. Tijekom godine akademija se nastavlja u par gradova i općina.

Više informacija o projektu pratite na Facebook stranicama.