2 min čitanja

Nikad traženije nije bilo digitalno znanje nego što je to danas! Poznavanje ovih vještina može uvelike unaprijediti vaše školovanje, karijeru ili poslovanje tvrtke.

Potrebu da digitalne vještine približi što većem broju ljudi, neovisno o dobi, predznanju i interesima, prepoznala je Digitalna akademija, na kojoj sudjeluju sudionici iz cijele Hrvatske.

Digitalna akademija izazvala je velik interes, a posljednje izdanje održava 1. i 2. prosinca (oba dana u satnici 17-20.30h) online putem. Svi zainteresirani mogu se prijaviti besplatno preko linka.

Na posljednjoj edukaciji sudjelovalo je 50-ak polaznika, a akademiji su dali ocjenu 4,71 od 5.

Koncept akademije

Digitalna akademija daje uvod u digitalni svijet pomažući sudionicima da uspješno zakorače u isti ili nadograde postojeća znanja.

Iz širokog područja digitala polaznici će dobiti osnove iz najvažnijih područja, koje će poslije moći proširiti i nastaviti se usavršavati uz pomoć mentora.

Edukacija omogućava da nešto za što bi vam trebali mjeseci ili godine, naučite uz pomoć stručnjaka iz prakse kroz dva dana programa.

Program

Polaznici će se upoznati s različitim područjima iz digitalnih sfera. U procesu će imati priliku da izrade vlastiti digitalni projekt, odnosno sudjeluju u izradi web stranice i osmišljavanju marketinške kampanje na društvenim mrežama (Facebook, Instagram…).

Kako bi to uspješno napravili akademici će steći osnove i iz drugih područja poput grafičkog dizajna, društvenih mreža, copywritinga, programiranja, online poslovanja i prodaje (pokretanje webshopova), dropshippinga, cryptovaluta, pokretanja digitalne karijere ili posla.

Osim stjecanja digitalnih vještina i izrade vlastitog projekta, sudionici na akademiji dobivaju uvid u strategije i alate koje mogu koristiti na svom poslu, digitalnoj karijeri, poduzetništvu, freelancu i svakodnevnom životu.

Dojmovi sudionika

Valentina Buršić, polaznica akademije u Buzetu, istaknula je da je izuzetno zadovoljna akademijom. “Već sam počela primjenjivati znanje s akademije u praksi, a edukacija me totalno motivirala da nastavim dalje, iako nisam imala iskustva iz tog područja. Napravila sam već par dizajna u alatu koji sam otkrila na akademiji. Preporučila bih svima da dođu na akademiju, čak i ako ih ne zanima digitalni svijet, pošto će svašta naučiti što mogu primijeniti u svakodnevnom životu.“, nadodala je Valentina za kraj.

Digitalna akademija je bila iznad mojih očekivanja. Imala sam predznanja iz tog područja, a ova mi je edukacija upotpunila sliku i usmjerila u kojem pravcu trebam ići. Već po završetku akademije počela sam primjenjivati stečena znanja, počela koristiti alat iz dizajna koji sam otkrila na edukaciji te se nastavila usavršavati u programiranju. Voljela bih ponovno sudjelovati i u budućim izdanjima. Preporučila bih akademiju i osobama bez predznanja, biti će im korisna na način da će im demistificirati i približiti digitalni svijet. Također, omogućiti će im da se koriste digitalnim alatima za svoje poslove bez ikakvog straha.” istaknula je Martina Jeremić, polaznica akademije.

Što dobivaju sudionici?

Nakon dva dana sudjelovanja u programu dobivaju certifikat o završenoj Digitalnoj akademiji, ali i mnoštvo informacija i kontakata koji će im pomoći u digitalnoj karijeri ili poslovanju.

Znanje dobiveno kroz edukaciju sudionici mogu primijeniti kroz realizaciju svojih projekatapokretanjem poslaunaprjeđenjem svog posla (postojeći poduzetnici) ili u digitalnoj karijeri (zaposlenje u digitalnom sektoru, freelance svijetu, digitalnom nomadstvu..).

Za koga je namijenjena

Akademija je namijenjena svim osobama koji žele steći ili usavršiti znanja iz digitalnih vještina, neovisno da li su zaposlene osobesadašnji ili budući poduzetnicifreelanceristudentinezaposlene osobezaljubljenici u digitalne tehnologije te osobe koje žele graditi digitalnu karijeru.

Način prijave

Prijaviti se možete besplatno putem prijavnog obrasca u nastavku: https://forms.gle/5dyzyA9onya13TbN8, a preporuka je da zbog velikog interesa i ograničenog mjesta učinite to što ranije. Nakon uspješne prijave biti ćete obaviješteni o detaljima i programu.

Online izdanje akademije održava se online na rasporedu je 1.-2. prosinca (satnica oba dana 17-20:30h), a za novosti pratite stranicu.

Više informacija

Novosti o akademiji pratite na facebook stranicama, a više informacija možete dobiti putem maila digital.akademija@gmail.com.