2 min čitanja

Završilo je prvo online izdanje Startup akademije Labin! Ovogodišnje izdanje obilježila je kreativnost i ambicioznost ideja na edukaciji.

Nakon Labina, Startup akademija stiže još u dva istarska grada: Rovinj (09.-11. studenog) i Pulu (11.-13. studenog).

Pobjedu nosi inovativni oglasnik

Tokom akademije u Labinu prijavljene su različite ideje. Neke od njih odnosile su se na modni bus, web shop prodaju, turističke vodiče te proizvodnju i prodaju hrane.

Za najbolju ideju proglašena je ona Nikoline Ljubičić, a radi se o oglasniku za usluge “Oglasnik”. Riječ je o freelance platformi koja spaja ponuditelje usluga s onim kojima trebaju usluge edukacije iz različitih područja. Takve platforme za sad nema u Hrvatskoj, a u inozemstvu je najbliža Fiverru.

Ideja je u visokom stupnju razvoja, pošto je Nikolina već osmislila vizualni identitet i napravila istraživanje tržišta te marketinški plan.

Stručni žiri akademije činili su Jasmina Dubinović (Zagrebačka banka), Cinzia Zubin (HBOR) i Denis Alessio.

Zanimljiva predavanja i radionice

Sudionici akademije imali su priliku razraditi ideju, naučiti o načinima korištenja marketinških kanala, različitosti pravnih oblika te načinima prezentiranja i financiranja ideje.

Uspješne poduzetničke priče podijelili su Andrej Đapić, Deniz Zembo i Denis Prenkaj. Predstavnici HBORa i IDAe, Cinzia Zubin i Jelena Nikolić prezentirali su institucionalnu podršku, poticaje i poduzetničku infrastrukturu.

Jelena Dubinović iz Zagrebačke banke govorila je o načinu komuniciranja poduzetnika s bankom, a Vedran Lučić predstavio je bankarstvo s društvenim utjecajem.

Startup akademija se nastavlja

Nakon Labina i Buzeta, Startup akademija stiže još u Rovinj (09.-11. studeni) i Pulu (11.-13. studeni).

Za sudjelovanje u Startup akademiji možete se prijaviti putem linka u nastavku: https://forms.gle/nDd6XQUTPatHJay9A.

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Nakon uspješne prijave biti ćete obaviješteni o detaljima i programu.

Najbolji ideje u utrci za 10.000 kuna

Svi oni koji razmišljaju o realizaciji svoje ideje dobit će na akademiji dobit će sve što im je potrebno: znanje, iskustvo, mentorstvo, aktualnosti te nagradni fond kojeg osigurava Istarska razvojna agencija.

Osim poduzetničke edukacije (financije, marketing, poslovno planiranje, prodaja…), postoji dodatno i natjecateljski dio koji nije obvezan, a u njemu mogu sudjelovati svi oni koji imaju vlastitu ideju.

Sudionici akademije koji imaju ideju (pojedinačno ili timski), imaju je priliku razraditi kroz radionice te mentorstvo profesionalaca te dobivaju podršku za njenu realizaciju.

Najbolja ideja dobiva 10.000kn, a u nagradu u cijelosti osigurava Istarska razvojna agencija. Sponzor projekta je Zagrebačka banka.

Važno je napomenuti da poslovne ideje mogu biti iz bilo koje djelatnosti: od IT ili turističke agencije, welness & spa centra, kuće za odmor, agencije za nekretnine, inovacije na tržištu…Više informacija o ovogodišnjoj akademiji pronađite putem linka.

Više informacija

Novosti o Startup akademiji pratite na facebook stranicama, a za upite se možete javiti i na mail: akademija.startup@gmail.com.