3 min čitanja

Nakon izdanja u Vodnjanu i Poreču, akademija je nastavila turneju po Istri! Turistički biser Rovinj pokazao je da ima ljude s veoma interesantnim poduzetničkim idejama.

Sudionici akademije imali su 6 ideja, a najviše ih se odnosilo na područje turizma, tehnologija i inovacija. Neke od njih su praona za rublje, specijalizirana zelena tržnica u marinama, polivalentni umjetnički centar, specijalne brodske ture, medicinska platforma u vidu prediktivnih modela koji olakšavaju proces dijagnostike bolesti.

Pobjednika ćemo saznati u srijedu, zadnjeg dana akademije u Rovinju, kada će sudionici u tri minute prezentacije predstaviti žiriju svoje ideje.

Osim ideja, dan su svakako obilježile mlade snage rovinjskog poduzetništva koje su sa svojim iskrenim i entuzijastičnim nastupom zaradili nekoliko spontanih aplauza.

Druženje predavača i sudionika nakon prvog dana akademije nastavilo se do kasno u noć u popularnom Circolu.

Organizatori Startup akademije u Rovinju jesu Start-Up udruga, Grad Rovinj-Rovigno i Istarska razvojna agencija. Nakon Vodnjana, Poreča i Rovinja Startup akademija dolazi još u 5 gradova u Istarskoj županiji: Pulu, Buzet, Umag, Labin i Buje. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je da prijavu izvršite što ranije putem prijavnog obrasca na linku.

Mlade snage rovinjskog poduzetništva

Veoma zanimljiva rasprava se rodila na panel diskusiji s četvero rovinjskih poduzetnika, a panelisti su bili Igor Franković (Rovinj FM), Daniel Cerin (Studio DC), Ivan Franković (LC Studio), Marko Ugrin (Circolo).

Igor i Ivan Franković govorili su o počecima popularnog radija Rovinj FM čiji su osnivači. Kažu da su odabrali teži put i da ne vrte Severinu i Rozgu, već puštaju kvalitetnu glazbu blues, jazz i funk. Zbog kvalitete sadržaja slušaju ih u cijeloj Istri, a u goste im dolaze uspješni pojedinci iz sporta, politike i kulture iz cijele Hrvatske.

Nedavno je priča zaokružena pa su tako lansirali i portal Istrain koji prati najaktualnije vijesti iz Istre i bilježi već odličnu čitanost.

Marko Ugrin, govorio je o svojim počecima kazavši da je zapostavio sve i da je poduzetništvo put s puno odricanja čime su se složili i ostali panelisti. Kaže da mu se slobodno vrijeme svodi na nulu, i da je dao sto posto sebe u to. Trud je prepoznat i kaže da su gosti zadovoljni te da posjećuju Circolo, slušaju dobru muziku, piju dobre koktele, jedu dobre doručke, dolaze na kviz i standup…

Rekao je da se ne slaže da ugostiteljstvo nije inovativno, kao i da ne stoji uvriježeno mišljenje “da ako ništa ne znaš raditi, ideš raditi kao konobar”.

Daniel Cerin, bavi se fotografijom i video produkcijom te je osnivač tvrtke Studio DC. Tokom 7 godina rada u jednoj turističkoj kompaniji bavio se i multimedijom, da bi se na kraju odlučio da pokrene nešto svoje i pretvori svoj hobi u posao.

Kaže da mu je trebala godinu dana da se “probije” na tržište, a da se nakon 3 godine postojanja tvrtke trud isplatio i da ima puno posla.

Savjetuje početnike da je najbolje učiti sam, a kaže da je pripremu poželjno imati oko financijskog dijela projekta.

Ivan Franković zajedno s kolegom Mišelom Tonkićem pokrenuo je tiskaru LC Studio. Prepoznati su kao jedna od najboljih tiskara u Istri, a imaju klijente iz cijele Hrvatske. Osim dizajna, pripreme i tiska bave se i izradom web stranica.

Startup akademija se nastavlja

Drugo izdanje Startup akademije u Istri izazvalo je velik interes. Ukupan broj prijava premašio je brojku od 200 sudionika. Nakon izdanja u Vodnjanu, Poreču i Rovinju slijedi nastavak u 5 gradova:

  • Pula (06.-08.11.), Buzet (12.-14.11.), Umag (19.-21.11.), Labin (26.-28.11.) i Buje (02.-04.12).

Prijava se izvršava ispunjavanjem prijavnog obrasca preko linka.

Startup akademija provodi se u suorganizaciji Start-Up udruge, Istarske razvojne agencije (IDA) te 7 gradova i općina u kojima se ista održava. Partneri projekta Startup akademija su Zagrebačka banka, HBOR, SAS knjigovodstvo, 360 Agency i Amfiteatar. Medijski pokrovitelji su TV Nova, Glas Istre, Radio Pula, eIstra.info i portal InspireMe.hr.

Način prijave

Prijaviti se možete putem ispunjavanja prijavnog obrasca na linku. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta za sudjelovanje preporuka je da prijavu izvršite što ranije.

Nakon uspješne prijave, neposredno pred početak akademije u gradu za koji ste se prijavili, obavijestit ćemo vas o detaljima i programu.

Više informacija

Novosti o Startup akademiji pratite na facebook stranicama, a za upite se možete javiti i na mail: akademija.startup@gmail.com ili na 098 965 2335.