1 min čitanja

U subotu, 11. svibnja u sklopu Inspire Me konferencije u Puli, predstavljen je projekt Savičenta Brunch i održana pretpremijera gastro proizvoda Savičenta Box.

Sudionici konferencije imali su prvi priliku probati gastro inovaciju i dati prijedloge za unaprijeđenje ovog jela.

Sudeći po reakcijama prisutnih pred Savičenta brunchom je svijetla budućnost. Jedan od sudionika konferencije ističe: “Nisam očekivao tako okusno i vizualno bogati brunch! Definitivno odlična ideja koja dodaje vrijednost ponudi Savičente. Mislim da bi takvu ideju trebali preuzeti sva mjesta u Istri.” – za kraj zaključuje Ivan Sapundžić.

Jovica Vuković navodi da je “Savičenta brunch jedinstveno iskustvo za nepce”. Ovaj brunch čine svježi sastojci u novim kombinacijama koji su jako ukusni. Ideja je odlična i trebale bi ju slijediti sve turističke destinacije RH”.

Službeno predstavljanje proizvoda i njegovo lansiranje na tržište očekuje se u narednim mjesecima.

Namirnice lokalnih OPGova

U Savičenta brunchu i Savičenta boxu se nalaze idući proizvodi: Kampanjola Sakramenska bira, Maslinovo ulje Latini, Lavanda s OPG Pekica, suha istarska kobasica od pulića Borisa Orlića te domaći sir OPG Macan.

Jedinstven gastro projekt

Savičenta brunch je projekt koji je započeo u sklopu Start-Up akademije u Svetvinčentu 27. studenog 2018. koja je okupila veliki broj poduzetnika i turističkih dionika sa područja Općine Svetvinčenat i šire.

Projekt se od tada nastavio razvijati uskom suradnjom Općine Svetvinčenat, Start-Up Udruge raznih OPG-ova sa područja općine te Kulinarskog Razvojnog Centra Amfiteatar.

Idejni začetnici projekta Savičenta bruncha jesu Deniz Zembo, Amel Hadžipašić i Igor Macan. Autor jela je kulinarski virtuoz Deniz Zembo, vlasnik Hotela Amfiteatar.

Stvaranje autentičnog turističkog proizvoda

Glavni cilj projekta je kroz iskorištavanje trenutnog potencijala i razvijanja novih, stvoriti autentični turistički proizvod koji bi se ponudio sve zahtjevnijem turističkom tržištu i obogatila trenutna ponuda Općine Svetvinčenat.

Proizvod bi se nudio u restoranima i ugostiteljskim objektima u Savičenti i diljem Istre i šire, a interes za uključivanje već su pokazali mnogobrojni ugostitelji.

Savičenta box – kombinacija jela i suvenira 

Savičenta box okuplja lokalne namirnice i proizvode te ih pakira kao jedan cjeloviti proizvod koji ne sam da obogaćuje gastronomski identitet općine neko je i autentični suvenir kojeg svi turisti mogu odnijeti sa sobom u svoje domove.

Savičenta box turistima se nudi kao pladanj koji mogu odmah konzumirati sa svojim prijateljima i kao prigodna poklon kutija koju mogu ponijeti u svoje domove te iznova proživjeti svoje vrijeme provedeno u Svetvinčentu.

Dodatne informacije

Za dodatne informacije, suradnju ili uključivanje u ponudu zainteresirani se mogu javiti na kontakt.