0 min čitanja

Google je odobrio drugim kompanijama da proizvode pametni zvučnik s displejom, ali se ovaj tehnološki gigant još nije oglasio da li će predstaviti i svoju verziju ovog uređaja.

Ipak, kako kruže glasine, do kraja godine Google će imati svog rivala Amazonovom multifunkunkcionalnom Echo Show zvučniku.

Google će navodno svoj pametni zvučnik s displejom predstaviti oko novogodišnjih praznika, što bi moglo utjecati na njegovu uspješnu prodaju.

“Plan kompanije jeste da plasira na tržište oko tri milijuna zvučnika krajem 2018.”, navodi se u izvještaju Nikkeia.

Displeji u mnogome olakšavaju pretraživanje raznih informacija i podešavanje uređaja, a uz to korisnicima su dostupni i video sadržaji. Međutim, i pored ovih prednosti, ne mogu se porediti s mogućnostima tableta i laptopa.

Pored Googlea, kompanije kao što su JBL, Lenovo, LG i Sony su najavile proizvodnju pametnih displeja. Na tržištu je već dostupan prvi Lenovo pametni displej.

U Googleovoj proizvodnji trenutno su dostupni pametni zvučnici Google Home, Home Mini i Home Max. Svi su dosta jeftiniji od Amazonovih uređaja zbog čega korisnici očekuju da će i Googlevi pametni displeji imati pristupačne cijene.