2 min čitanja

Istra ima ogroman potencijal u vidu digitalnih tehnologija. Iznova se to pokazalo i na prvom izdanju Digitalne akademije.

Digitalna akademija izazvala je velik interes, a nakon izdanja u Buzetu, Pazinu, trenutno se odvija u Labinu u kojem sudjeluje 50-ak sudionika. Sudionici su izrazili želju za nastavkom akademije, a prva edukacija dobila je ocjenu 4,86 od 5.

Uskoro slijedi posljednje, online izdanje u Rovinju, na kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani besplatno.

Online izdanje održava se 1. i 2. prosinca (oba dana u 17-20:30h), a prijaviti se možete na linku. Broj sudionika je ograničen zbog tehničkih mogućnosti, pa je poželjno da se što prije prijavite.

U nastavku pročitajte dojmove sudionika s izdanja koji su se već održali.

Dojmovi sudionika

Valentina Buršić, polaznica akademije u Buzetu, istaknula je da je izuzetno zadovoljna akademijom. “Već sam počela primjenjivati znanje s akademije u praksi, a edukacija me totalno motivirala da nastavim dalje, iako nisam imala iskustva iz tog područja. Napravila sam već par dizajna u alatu koji sam otkrila na akademiji. Preporučila bih svima da dođu na akademiju, čak i ako ih ne zanima digitalni svijet, pošto će svašta naučiti što mogu primijeniti u svakodnevnom životu.“, nadodala je Valentina za kraj.

Digitalna akademija je bila iznad mojih očekivanja. Imala sam predznanja iz tog područja, a ova mi je edukacija upotpunila sliku i usmjerila u kojem pravcu trebam ići. Već po završetku akademije počela sam primjenjivati stečena znanja, počela koristiti alat iz dizajna koji sam otkrila na edukaciji te se nastavila usavršavati u programiranju. Voljela bih ponovno sudjelovati i u budućim izdanjima. Preporučila bih akademiju i osobama bez predznanja, biti će im korisna na način da će im demistificirati i približiti digitalni svijet. Također, omogućiti će im da se koriste digitalnim alatima za svoje poslove bez ikakvog straha.” istaknula je Martina Jeremić, polaznica akademije.

Koncept akademije

Digitalna akademija daje uvod u digitalni svijet pomažući sudionicima da uspješno zakorače u isti ili nadograde postojeća znanja.

Iz širokog područja digitala polaznici će dobiti osnove iz najvažnijih područja, koje će poslije moći proširiti i nastaviti se usavršavati uz pomoć mentora.

Kako bi im se digitalni svijet što više približio, sudionici će imati priliku sudjelovati u konkretnom digitalnom projektu.

Program

Sudionici će se upoznati s različitim područjima iz digitala, a u procesu će imati priliku da sudjeluju u izradi web stranice i osmišljavanju vlastite marketinške kampanje na društvenim mrežama (Facebook, Instagram…)

Osim stjecanja digitalnih vještina i izrade vlastitog projekta, sudionici na akademiji dobivaju uvid u strategije i alate koje mogu koristiti na svom poslu, digitalnoj karijeri, poduzetništvu ili freelance-u.

Program će obuhvatiti digitalnu transformaciju, brendiranje na društvenim mrežama, izradu web stranica, vizualni identitet, pokretanje i poslovanje web shopa, digitalno u poduzetništvu, digitalnu karijeru i osnove programiranja.

Što dobivaju sudionici?

Nakon dva dana sudjelovanja u programu dobiva se certifikat o završenoj Digitalnoj akademiji, ali i mnoštvo informacija i kontakata koji će im pomoći u digitalnoj karijeri ili poslovanju.

Znanje dobiveno kroz edukaciju sudionici mogu primijeniti kroz realizaciju svojih projekatapokretanjem poslaunaprjeđenjem svog posla (postojeći poduzetnici) ili u digitalnoj karijeri (zaposlenje u digitalnom sektoru, freelance svijetu, digitalnom nomadstvu..).

Za koga je namijenjena

Akademija je namijenjena svim osobama koji žele steći ili usavršiti znanja iz digitalnih vještina, neovisno da li su zaposlene osobesadašnji ili budući poduzetnicifreelanceristudentinezaposlene osobezaljubljenici u digitalne tehnologije te osobe koje žele graditi digitalnu karijeru.

Način prijave

Prijaviti se možete besplatno putem prijavnog obrasca u nastavku: https://forms.gle/5dyzyA9onya13TbN8, a preporuka je da zbog velikog interesa i ograničenog mjesta učinite to što ranije.

Nakon uspješne prijave biti ćete obaviješteni o detaljima i programu, a za novosti pratite stranicu.

Više informacija

Novosti o akademiji pratite na facebook stranicama, a više informacija možete dobiti putem maila digital.akademija@gmail.com.