2 min čitanja

Na gastro scenu napokon dolazi event koji će najbolje iz hrvatske gastronomije prikazati u svijetlu u kakvom to ona zaslužuje. Kao naša najrazvijenija gastro i turistička regija, Istra je kao mjesto radnje logičan odabir organizatora.

Iako mu je tek prvo izdanje, organizatori planiraju da festival postane tradicionalan, i da pretvori Pulu u gastro središte ovog dijela svijeta.

Edukacija, zabava i networking

Koncept događaja je takav da svatko tko je zaljubljenik u dobru hranu i kapljicu pronađe nešto za sebe. Namijenjen je ljudima svih generacija, mladim i starim, pri čemu će i oni najmlađi naći nešto za sebe u Kid’s corneru.

Glavni dio eventa odnosi se na druženje uz hranu i piće uz laganu glazbu u prekrasnoj oazi u centru Pule, i održavati će se u večernjim satima od 19-01h.

Profesionalci i kulinarski amateri kroz radionice biti će u prilici “rame uz rame” s vodećim autoritetima naučiti nešto novo o vinu, kavi, craft pivu…

Ima li bolje prilike za networking od one kad su na jednom mjestu najpoznatiji chefovi, ugostitelji, vlasnici agencija, turističkih kompanija i zajednica?

Ogroman interes sudionika

Vijest da Gastro Buzz Festival dolazi u Pulu pobudila je veliki interes! Nije ni čudo, s obzirom da se ovakav događaj ne događa svaki dan, a još više najava da su svi veći događaji ovog ljeta prebačeni na jesen ili iduću godinu.

Ljudi su se nakon izolacije očito zaželjeli događaja, a zašto su se baš sada odlučili da održe ovakav događaj pitali smo Deniza Zembu iz Kulinarskog razvojnog centra.

Kombinacija zabave i posla

Ideja se dugo vrti u našim mislima. Odluka je pala da to bude baš sad, jer mislim da je ljudima u ova vremena potrebna zabava i opuštanje. Taj dio programa odvijati će se u večernjim satima (19-01h) od četvrtka do nedjelje i namijenjen je za hedoniste tj. ljubitelje dobre hrane i pića koja će biti prezentirana u drvenim kućicama” navodi Deniz Zembo, osnivač Kulinarskog Razvojnog Centra, glavnog organizatora festivala.

“Osim toga, ovaj festival je i poslovan, pošto okuplja ljude iz struke na jednom mjestu: ugostitelje i turističke radnike. Ovo će biti idealna prilika da sumiramo post-covid izazove i kako smo im se prilagodili, kako u gastronomiji, tako i u turizmu i ugostiteljstvu”, ističe prvi hrvatski Masterchef.

Deniz-zembo-hotel-amfiteatar

Program festivala

Na pitanje što posjetitelji mogu očekivati na festivalu Zembo u svom stilu odgovara: “Očekujemo druženje, zabavu, kuhanje, jedenje, pijenje, degustiranje“. Nadodali bi i dosta humora, koji je neizostavan gdje god ovaj poznati kuhar nešto organizira.

Dakle, osim večernjeg dijela, s ponudom hrane i pića u drvenim kućicama, u petak će se u jutranjem dijelu održavati radionice i paneli.

Subota i nedjelja ujutro su rezervirani za sajam OPGova, kad će posjetitelji moći odabrati nešto iz bogate ponude: džemova, sira, pršuta, meda, vina, maslinovog ulja, umaka, likera…

U hotelu Amfiteatar, u tjednu festivala, gostujući chefovi Mate Janković i Mario Mandarić održati zanimljive večere. Za sve oni koji žele naučiti kuhati održava se i prvi Masterchef Weekend.

Čarobna scenografija 

Ono što ovaj događaj razlikuje od drugih je i scenografija. Posjetitelji će uživati u chill zonama, prepunim zelenila i posebne ambijentalne rasvjete što će stvoriti dosad neviđen ugođaj u ovom gradu.

Glazbeni program

Za dobru atmosferu na festivalu zaduženi su domaćoj publici već dobro poznati Jinxie Grooves. Osim njih tu su i perspektivni duo: DJ Carlitos i DJ Sape koji će također zabavljati posjetitelje Gastro Buzza.

Više informacija

Novosti o festivalu pratite na facebook i instagram stranici Gastro Buzz Festivala. Dodatne informacije možete dobiti na mail: gastrobuzzfest@gmail.com (Kulinarski razvojni centar).