1 min čitanja

Peto izdanje Digitalne akademije pobudilo je najveći interes do sada. Preko 100 prijava pokazalo je da Puležane zanimaju digitalne tehnologije.

Sudionici su se pokazali veoma zainteresiranim i proaktivnim te su se povezali međusobno, ali i s predavačima akademije. Imali su mnoštvo pitanja, a suradnja se nastavila i nakon završetka akademije.

Veliku podršku projektu dao je Grad Pula, koji je tako prepoznao potrebu za postojanjem digitalnih edukacija.

Digitalno središte Istre

Pula je pokazala da ima ogroman broj talenata u digitalnim područjima. Sudionici su bili različitih interesa i dobi, a okupila ih je želja u jednom: usavršavanjem znanja u digitalnim područjima.

Raspon godina bio je od 20-60, pa je suprotno uvriježenom stavu, Digitalna akademija pokazala da “nikad nije kasno”, te da se ostvariti digitalnu karijeru može u bilo kojoj dobi.

Najveći dio sudionika iskoristio je znanja koja će upotrijebiti na postojećim poslovima, a značajan dio ima ili razmišlja na pokretanje posla u ovoj domeni.

Dojmovi sudionika

Meni je bilo super. Kako sam se sad krenula baviti tim poslom kao digitalni asistent, bilo mi je zanimljivo ponoviti gradivo i naučiti nešto novo. Saznala sam puno zanimljivih i korisnih informacija. Jako je dobro strukturirana akademija, dobije se sve u kratkim crtama, a za sve dodatno predavači su uvijek dostupni. Akademiju bi svakako preporučila drugim. Čak sam i djeci rekla da bi i njih povukla pošto bi im ista bila korisno iskustvo“, dodala je Ivana Poljak, sudionica Digitalne akademije u Puli.

Akademija mi je bila jako korisna. Ostao sam oduševljen i ugodno sam se iznenadio. Nije sve ostalo na klasičnim predavanjima, već se kroz vježbe i networking ljude potaknulo na razmišljanje, dalo smjernice i samopouzdanje, upoznalo s alatima, približio potencijal karijere i rada u digitalu i sl. Sviđa mi se što su sudionici bili više uključeni kroz interakciju nego u svim drugim edukacijama na kojima sam bio. Edukacija me potaknula da se još više angažiram, realiziram svoje potencijale te pokrenem nešto svoje. Organizacijski tim i predavači bili su odlični, zanimljivi, konkretni, baš su se potrudili da sažmu svo svoje iskustvo i znanje.” – istaknuo je Damir Popović, sudionik akademije u Puli.