3 min čitanja

U nekoliko gradova u Istri kreće nova sezona jednog od poznatijih poduzetničkih projekata: Startup akademije!

Kombinacija edukacije i ideja

Svi oni koji razmišljaju o realizaciji svoje ideje dobit će na jednom mjestu sve što im je potrebno: znanje, iskustvo, mentorstvo, aktualnosti te nagradni fond kojeg osigurava Istarska razvojna agencija.

Sudionicima će znanje i informacije prenijeti 20-ak predavača i 5 mentora iz različitih područja (marketing, financije, prodaja, IT i dr.), a najbolje ideje imat će podršku u daljnjem razvoju i nakon same akademije.

Koncept akademije

Dosadašnja izdanja pokazala su da je ovaj koncept idealan za sve one koji imaju poslovne ideje, neovisno da li se radi o zaposlenim ili nezaposlenim osobama, studentima, poduzetnicima ili profesionalcima.

U akademiji mogu sudjelovati i oni koji trenutno nemaju poslovnu ideju, ali su željni dodatne edukacije (financije, marketing, IT, poslovni plan…), networkinga i informacija o financiranju i razvoju poslovanja.

Dosadašnja izdanja okupila su preko 600 sudionika, različitih interesa i struka, spola i dobi (18-60 godina), a ideje su se bile iz područja tehnologije, turizma, nekretnina, proizvodnje, inovacija, dizajna, umjetnosti…

Što kažu sudionici

Prošlogodišnja sudionica Luana Sinčić, koja je pobijedila s idejom inovativnog dizajna interijera Green Touch kaže da je uz pomoć članova organizacijskog tima i pozitivne energije na edukaciji dobila hrabrost prezentirati ideju, te potporu i sigurnost za što prije krenuti u poduzetništvo. Nedavno je u cijelosti realizirala ideju i otvorila tvrtku, te preporučuje akademiju svim onim koji imaju bilo kakvu ideju.

Saša Kardinar bio je polaznik akademije obje godine. “Smatram je jako korisnom. Zanimljivi su i uvijek novi ljudi s novim idejama. Puno sam toga naučio. Neću ljudima ukrasti ideju, ali ću sigurno iskoristiti neke korisne stvari u mom dijelu posla kojim ću se baviti. Žao što nisam skupio snage da i ja predstavim svoj projekt, ali uživao sam slušajući izlaganje drugih”, istaknuo je za kraj.

Program akademije

  • Pametno poslovno planiranje: stavite na papir i evaluirajte svoju poslovnu ideju. Neprocjenjiv feedback od stručnjaka i ostalih sudionika. Dorada ideje prema savjetima mentora.
  • Računovodstvo i pravni oblici poduzetništva: Koji pravni oblik odabrati? Kako odrediti naziv tvrtke? Naučite kako osnovati trgovačko društvo, kako obrt, koliki su troškovi osnivanja, godišnji fiksni troškovi, plaća i ostale obaveze.
  • Brendiranje i poslovna komunikacija: Definiranje identiteta tvrtke. Izrada vizualnog identiteta. Način predstavljanja na tržištu. Komunikacija s klijentima. Odnosi s medijima i javnošću.
  • Kako prezentirati poslovnu ideju: pripremite se za prezentaciju svog projekta investitorima i poslovnim partnerima. Otkrijte kako u malo vremena mnogo reći i prodati svoju ideju dok je ona još uvijek samo u vašoj glavi.
  • Poslovanje i promocija online: kako se uspješno uhvatiti u koštac s digitalnim marketingom (Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube) i Google Adsima te kako napraviti web stranicu saznat ćete u ovom predavanju. Kako prodavati online putem webshopa.
  • Pogodnosti za poduzetnike: potpore, krediti, potporne institucije i savjetodavna potpora – saznajte gdje tražiti, koga pitati i kako iskoristiti sve što vam se nudi.
  • Kako se izboriti s novonastalim covid uvjetima: upoznajte se s novim načinima i uvjetima poslovanja, rada te novim kanalima prodaje i sl.

Što dobivaju sudionici?

Nakon tri dana sudjelovanja u programu Startup akademije dobivate certifikat o završenoj Startup akademiji, ali i mnoštvo informacija i kontakata koji će im pomoći u uspješnom pokretanju ili nastavku poslovanja.

Što dobivaju oni koji imaju ideju? Za njih je Startup akademija edukativno-mentorski program koji im daje sva znanja i alata potrebna za uspješno pokretanje poslovanja.

Što dobivaju postojeći poduzetnici? Oni mogu upoznati brojne inovativne modele i njihove primjene u praksi, dobiti informacije za uspješno vođenje poduzeća i rast, povezati se i sklopiti suradnje s ostalim poduzetnicima, pronaći kupce i dobavljače te potencijale zaposlenike.

Način prijave

Prijaviti se možete putem linka u nastavku: https://forms.gle/nDd6XQUTPatHJay9A.

Slijede izdanja u Labinu (26.-28. listopada), Buzetu, (28.-30. listopad), Rovinju (09.-11. studeni) i Puli. Satnica svih izdanja je od 16:30-20h.

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Nakon uspješne prijave obavijestit ćemo vas o detaljima i programu. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije akademija će se održati online.

Više informacija

Novosti o akademiji pratite na facebook stranicama, a više informacija možete dobiti putem maila akademija.startup@gmail.com.

Green Touch: dizajn interijera, pobjednici prošlogodišnjeg izdanja

Pentopool: jedna od inovacija predstavljena na Startup akademiji 2019.