2 min čitanja

Završilo je drugo izdanje Startup akademije u Rovinju! Žiri je ocijenio ideje kvalitetnim, a sudionike je iznenadila inovativnost ideja koje ciljaju da osvoje cijeli svijet.

Važnost networkinga dokazala se i ovaj puta, pa su tri najbolje ideje razmijenile ideje i kontakte i dogovorile zajedničku suradnju u budućnosti. Druženje sudionika i predavača se i ovaj put nastavilo do kasno u noć, u popularnom rovinjskom pubu Artemis.

Nakon Rovinja slijede izdanja akademije u Buzetu (12.-14.11.), Umagu (19.-21.11.), Labinu (26.-28.11.) i Bujama (02.-04. prosinac). Pogledajte što vas sve očekuje:  i osigurajte svoje mjesto na vrijeme: .

Ideje koje osvajaju svijet

Jelena Krajina predstavila je ideju pod nazivom El Medico. Radi se o medicinskoj platformi koja želi ubrzati proces postavljanja dijagnoza. Način na koji to sa svojim timom želi postići jeste koristeći umjetne inteligencije.

Kada pacijent dođe kod doktora, dosta vremena prođe na postavljanje dijagnoze što bi ova inovacija skratila. Dugoročna ideja je da u budućnosti bolnicama nude custom made rješenja koja bi rješavala njihove probleme.

Za početak su razradili 5 projekata, pa tako imaju odvojene programe za bolnice i doktore. Neke od njih su predikcija tumora dojke uz pomoć mamografije te predikcija melanoma uz pomoć fotografije madeža. Ciljaju na privatne klinike i bolnice u razvijenim zemljama, a za svoju ideju već su pronašli investitora.

Daniela Škandul predstavila je ideju proizvodnje zelenja (eng. microgreens), a radi se o mladim izdancima povrća, aromatičnog i ljekovitog bilja s tek izniklim prvim pravim listovima koji se uzgajaju u zemlji ili nekom drugom supstratu.

Kaže da je osim inovativnosti, prednost da toga još nema u Hrvatskoj. U početku bi se usredotočila na Istru, a plan je širenje i van naših granica. Od dobavljača sjemena bi dobila cijeli patent, odnosno plaćala licencu koja uključuje policu, lampu, tray, supstrat.

Sanja Močinić je nutricionistkinja i osnivačica brenda Zdravi i Vitki – savjetovališta za pravilnu prehranu. Kroz praksu je primjetila veliki problem oko nepravilne i nezdrave prehrane, a posebice kad je u pitanju doručak.

Što roditelj može ponuditi djetetu prije škole, ili što će ručati u produženom boravku, ili što mi sami možemo pojesti prije posla ili za marendu?

Dugoročna suradnja bila bi s pekarskom industrijom koja bi pokrivala proizvodni program, a Sanja bi bila zadužena za edukativni dio.

Stručni žiri sastavljen od voditeljice pulskog područnog ureda HBORa Cinzie Zubin i Gabriele Žic Turković iz Zagrebačke banke odabrao je najbolje poduzetničke ideje:

  1. El Medico

2. Proizvodnja mikro greensa

3. Zdravi doručak

Najbolje poduzetničke ideje sudjelovat će na Grand Finalu u Rovinju koje je na rasporedu 11. prosinca u Multimedijalnom centru.

Startup akademija se nastavlja

Nakon Poreča Startup akademija stiže u Buzet (12.-14.11.), Umag (19.-21.11.), Labin (26.-28.11.) i Buje (02.-04. prosinac).

Za sudjelovanje u Startup akademiji možete se prijaviti putem linka u nastavku: https://forms.gle/wKJH1hvKsaKwnJDD9O detaljima i programu dobit ćete obavijest putem e-maila po prikupljenim prijavama za pojedinu lokaciju.

Više informacija

Novosti o Startup akademiji pratite na Facebook stranicama, a za upite se možete javiti i na mail: akademija.startup@gmail.com ili na 098 965 2335.