1 min čitanja

U subotu 11. svibnja u sklopu Inspire Me konferencije Pula koja će se održati na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” biti će održano i predstavljanje projekta Savičenta Brunch i gastro proizvoda Savičenta Box.

Pretpremijera ovog gastro i turističkog proizvoda održati će se na Inspire Me, prilikom čega će sudionici konferencije moći isti probati i dati prijedloge za njegovo unaprijeđivanje.

Službeno predstavljanje proizvoda i njegovo lansiranje na tržište očekuje se u narednim mjesecima.

Jedinstven gastro projekt

Savičenta brunch je projekt koji je započeo u sklopu Turističke akademije u Svetvinčentu 27. studenog 2018. koji je okupio veliki broj sudionika sa područja Općine Svetvinčenat i šire.

Projekt se od tada nastavio razvijati uskom suradnjom Općine Svetvinčenat, Start-Up Udruge raznih OPG-ova sa područja općine te Kulinarskog Razvojnog Centra Amfiteatar. Proizvod je osmišljen pod direktorskom palicom masterchefa Deniza Zembe, Amel Hadžipašića te Igora Macana iz Općine Svetvinčenat.

Stvaranje autentičnog turističkog proizvoda

Glavni cilj projekta je kroz iskorištavanje trenutnog potencijala i razvijanja novih, stvoriti autentični turistički proizvod koji bi se ponudio sve zahtjevnijem turističkom tržištu i obogatila trenutna ponuda Općine Svetvinčenat.

Proizvod bi se nudio u restoranima i ugostiteljskim objektima u Savičenti i diljem Istre i šire, a interes za uključivanje već su pokazali mnogobrojni ugostitelji.

Savičenta box – kombinacija jela i suvenira 

Savičenta box okuplja lokalne namirnice i proizvode te ih pakira kao jedan cjeloviti proizvod koji ne sam da obogaćuje gastronomski identitet općine neko je i autentični suvenir kojeg svi turisti mogu odnijeti sa sobom u svoje domove.

U Savičenta brunchu i Savičenta boxu se nalaze idući proizvodi: Kampanjola Sakramenska bira, Maslinovo ulje Latini, Lavanda s OPG Pekica, suha istarska kobasica od pulića Borisa Orlića te domaći sir OPG Macan.

Savičenta box turistima se nudi kao pladanj koji mogu odmah konzumirati sa svojim prijateljima i kao prigodna poklon kutija koju mogu ponijeti u svoje domove te iznova proživjeti svoje vrijeme provedeno u Svetvinčentu.

Pretpremijera na Inspire Me u Puli

Pretpremijera ovog gastro i turističkog proizvoda održati će se sutra na Inspire Me na FETu.

Pročitajte što vas očekuje na konferenciji: , a ulaznicu možete kupiti i na dan konferencije na akreditacijama od 9h nadalje.

Dodatne informacije

Za dodatne informacije, suradnju ili uključivanje u ponudu zainteresirani se mogu javiti na kontakt: + 385 (0) 98 965 2335.