1 min čitanja

Nova survival igra SCUM, game studija Gamepires pobudila je veliki interes na svjetskoj game sceni oborivši rekorde gledanosti, te tako iza sebe ostavila neke od najvećih imena gaminga, poput World of Warcrafta, Fortnitea, League of Legendsa…

Tako se nakon dugogodišnje dominacije Serious Sama, lansiranog od strane CroTeama, pojavio legitiman nasljednik na putu da postane svjetski hit.

U prvih nekoliko sati premašila je brojku od 235.000 pregleda na Twitchu, dok je na najpopularnijoj svjetskoj online trgovini računalnih igara – Steamu, podugo držala prvo mjesto najprodavanije igre. Nakon početne pomame, SCUM se i dalje drži u top 10 igara svijeta.

Foto: Najprodavanija igra na platformi Steam

Snage udružili Gamepires i Croteam

Igra je razvijena u suradnji Gamepires studija i najvećeg hrvatskog game studija Croteama koji su udružili snage i u razdoblju od 30 mjeseci napraviti dosad neviđene stvari u poznatoj formuli multiplayer survival igre.

Riječ je o 3D igri preživljavanja, s naprednim mogućnostima podešavanja lika, kontrole i sustava progresije u kojima znanje i vještina postaju glavna oružja preživljavanja. Igra kombinira scenarije Westworld i Lost serija, a vizualna podloga igre smještena je na otoku Braču.

Radnja igre

Radi se o singleplayer i multiplayer survival igri. Jedna je od najzahtjevnijih igara napravljenih u Hrvatskoj. Radnja igre smještena je u blisku budućnost gdje TEC1 korporacija upravlja zatvorima. Kako bi smanjila troškove, korporacija kupuje otoke na koje smješta zatvorenike. Zatvorenici su nazvani “SCUM”, a kako bi na tome zarađivali rade reality show emisije u kojima je prikazan njihov život.

400.000 predbilježbi iz cijelog svijeta

S obzirom da igra još uvijek nije u potpunosti dovršena na platformama dolazi po povoljnoj cijeni. Na Streamu Early Access paket iznosi 16,79 eura. Igra već ima oko 400.000 predbilježbi igrača iz cijelog svijeta.