3 min čitanja

Startup akademija u novom ruhu stiže u Buzet! Odlična je ovo vijest za sve one koji razmišljaju o ulasku u poduzetništvo i pokretanju vlastitog posla, ili su postojeći poduzetnici s novim projektima na vidiku.

Startup akademija u Buzetu na rasporedu je 12.-14. studenog (16:00-20:00h) u Narodnom domu.

Prijave su moguće preko prijavnog obrasca na linku najkasnije do 12. studenog.

Što možete očekivati na akademiji?!

Bez obzira na to da li se već bavite poduzetništvom, ili tek trebate realizirati svoju ideju, na Startup akademiji pronađite ono što vam je potrebno: poduzetnička znanja, sve pogodnosti koje vam se nude, razmjenu iskustva i ideja i mogućnost sklapanja novih poslovnih suradnji.

Kroz trodnevnu besplatnu edukaciju savladat ćete osnove poduzetništva i steći nova znanja i vještine te različite metode i tehnike koje će vam biti korisne u vašem uspješnom poslovanju. Osim edukacije, postoji natjecateljski dio koji nije obvezan, a u njemu mogu sudjelovati svi oni koji imaju vlastitu ideju.

Dakle, akademija je namijenjena i onima koji trenutno nemaju poslovnu ideju, već su samo željni dodatne edukacije, networkinga…

Zanimljiv program u Buzetu: 12 predavača i 10 radionica

U Buzetu sudionike očekuje 12 predavača koji će prenijeti svoja znanja i iskustva kroz 10 interaktivnih radionica i 1 panel predavanjem.

Predavači u Buzetu jesu Gabriela Žic Turković (Zagrebačka banka), Naike Dapiran (TERAINTEGRA) Amel Hadžipašić (Start-Up udruga), Ivan Sapundžić (360 Agency), Tiziana Paris, Sanja Ferković Cetina (odvjetnički ured Tiziana Paris), Iris Jakac (Grad Buzet), Cinzia Zubin (HBOR), Claudia Pučić, Marin Lerotić (Istarska razvojna agencija), Tomislav Zornada (OPG Zornada), Vlatko Horvat (Delicia).

Akademiju otvara Amel Hadžipašić radionicom o besplatnim marketinškim kanalima koji se mogu koristiti u promociji proizvoda, usluga, manifestacija i sl. U njoj ćete doznati kako najbolje iskoristiti digitalne kanale poput Facebooka, Instagrama, web stranice i Adsa, doznati o najnovijim trendovima u oglašavanju te o važnosti influencer marketinga.

Iris Jakac iz Grada Buzeta upoznati će sudionike akademija o planovima za realizaciju poduzetničke infrastrukture i poticajima Grada za poduzetništvo.

Pravnice Tiziana Paris i Sanja Ferković Cetina govoriti će o pravnim aspektima poslovanja odnosno izboru pravnog oblika (obrt, d.o.o., j d.o.o.)  i radnom pravu. Predavači Zagrebačka banke u svojoj radionici sa sudionicima će izraditi mini poslovni plan, te ukazati na njegovu važnost prilikom dobivanja kredita ili investicije.

Claudia Pučić održati će radionicu o organizaciji evenata, u kojoj će sa sudionicima podijeliti tajne uspješne organizacije događaja.

Ivan Sapundžić iz 360 Agency, održat će radionicu o razradi ideje putem modernog alata poslovnog planiranja: Business Model Canvasa. Osim toga, podijelit će sa sudionicima kako ideju treba prezentirati potencijalnim investitorima ili bankarima.

Claudia Pučić održati će radionicu o organizaciji evenata, u kojoj će sa sudionicima podijeliti tajne uspješne organizacije događaja.

Koji su poticaji dostupni i kakve su mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata iz nacionalnih i EU fondova u svojim predavanjima predstavit će Cinzia Zubin (HBOR) te Marin Lerotić (IDA).

Panel predavanje “Kako najbolje realizirati svoju poduzetničku ideju”

Osim radionica, na rasporedu je i panel predavanje “Smart StartKako najbolje realizirati svoju poduzetničku ideju”.

Panelisti će podijeliti svoja poduzetnička iskustva, a oni su Naike Dapiran (TERAINTEGRA), Tomislav Zornada (OPG Zornada) i Vlatko Horvat (Delicia).

Najbolje ideje u utrci za 20.000 kuna

Osim edukativnog dijela, sudionici akademije koji imaju ideju (pojedinačno ili timski), ukoliko žele mogu sudjelovati i u natjecateljskom dijelu.

U svakom gradu proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u Grand Finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade (mentorstvo, početni kapital i opremu).

Nagradni fond iznosi 20.000kn, a u cijelosti ga osigurava Istarska razvojna agencija povodom 20 godina postojanja!

Način prijave

Prijave za Startup akademiju u Buzetu otvorene su do 11. studenog do 23:59h putem linka u nastavku: https://forms.gle/wKJH1hvKsaKwnJDD9

Nakon uspješne prijave bit ćete obaviješteni o detaljima i programu.

Više informacija

Novosti o Startup akademiji pratite na facebook stranicama, a za upite se možete javiti i na mail: akademija.startup@gmail.com

Dojmovi sudionika

Mirzo Maltić poručuje kako mu je iskustvo na akademiji bilo jako zanimljivo. “Sve nedoumice koje sam imao sam došao da ih ovdje riješim. Riješio sam jako puno svojih problema u otvaranju i pripremi dokumentacije za moj projekt  i za pokretanje novog biznisa. Stvarno super osjećaj, super odnos s voditeljima i s udrugom. Svaka pohvala za cijeli Start-Up tim, jako profesionalno i na razini, cijela usluga.” – nadodao je mladi poduzetnik.

Saša Kardinar kaže kako dolazi na akademiju već drugu godinu. “Smatram je jako korisnom. Zanimljivi su i uvijek novi ljudi s novim idejama. Puno sam toga naučio. Neću ljudima ukrasti ideju, ali ću sigurno iskoristiti neke korisne stvari u mom dijelu posla kojim ću se baviti. Žao što nisam skupio snage da i ja predstavim svoj projekt, ali uživao sam slušajući izlaganje drugih” istaknuo je za kraj.