3 min čitanja

Nastavlja se turneja Startup akademije po Istri! U Rovinju će tako poduzetnici i svi koji to žele postati moći upijati znanje od 12 predavača iz prakse.

Akademija u ovom gradu na rasporedu je 04.-06. studenog (16:00-20:00h) u Pučkom otvorenom učilištu u Rovinju.

Prijava je moguća putem prijavnog obrasca na linku, najkasnije do 04. studenog.

Organizatori akademije u Rovinju jesu Start-Up udruga, Grad Rovinj i Istarska razvojna agencija.

Što možete očekivati na akademiji?!

Bez obzira na to da li se već bavite poduzetništvom, ili tek trebate realizirati svoju ideju, na Start-Up akademiji pronađite ono što vam je potrebno: poduzetnička znanja, sve pogodnosti koje vam se nude, razmjenu iskustva i ideja i mogućnost sklapanja novih poslovnih suradnji.

Kroz trodnevnu besplatnu edukaciju savladat ćete osnove poduzetništva i steći nova znanja i vještine te različite metode i tehnike koje će vam biti korisne u vašem uspješnom poslovanju. Osim edukacije, postoji natjecateljski dio koji nije obvezan, a u njemu mogu sudjelovati svi oni koji imaju vlastitu ideju.

Dakle, akademija je namijenjena i onima koji trenutno nemaju poslovnu ideju, već su samo željni dodatne edukacije, networkinga…

Zanimljiv program u Rovinju: 12 predavača i 11 radionica

U Rovinju sudionike očekuje 12 predavača koji će prenijeti svoja znanja i iskustva kroz 11 interaktivnih radionica i panel predavanjem s uspješnim poduzetnicima.

Predavači u Rovinju su Iva Potočki (Zagrebačka banka), Igor Franković (Rovinj FM), Ivan Franković (LC Studio), Daniel Cerin (Studio DC), Marko Ugrin (Aperitiv bar Circolo), Amel Hadžipašić (Start-Up udruga), Ivan Sapundžić (360 agencija), Tiziana Paris, Sanja Ferković Cetina (odvjetnički ured Tiziana Paris), Cinzia Zubin (HBOR), Claudia Pučić, Marin Lerotić (Istarska razvojna agencija).

Akademiju otvara Amel Hadžipašić radionicom o besplatnim marketinškim kanalima koji se mogu koristiti u promociji proizvoda, usluga, manifestacija i sl. U njoj ćete doznati kako najbolje iskoristiti digitalne kanale poput Facebooka, Instagrama, web stranice i Adsa, doznati o najnovijim trendovima u oglašavanju te o važnosti influencer marketinga.

Ivan Sapundžić iz 360 Agency, održat će radionicu o razradi ideje putem modernog alata poslovnog planiranja: Business Model Canvasa. Osim toga, podijelit će sa sudionicima kako ideju treba prezentirati potencijalnim investitorima ili bankarima.

U radionici “Izrada i važnost web stranice za poslovanje” upoznat će sudionike s jednostavnim alatima za izradu web stranica. Prije svega biti će riječi o najpopularnijoj platformi WordPress i brzorastućem Wixu u kojem i potpuni laici mogu napraviti web stranicu.

Pravnice Tiziana Paris i Sanja Ferković Cetina govoriti će o pravnim aspektima poslovanja odnosno izboru pravnog oblika (obrt, d.o.o., j d.o.o.)  i radnom pravu. Predavači Zagrebačka banke u svojoj radionici sa sudionicima će izraditi mini poslovni plan, te ukazati na njegovu važnost prilikom dobivanja kredita ili investicije.

Claudia Pučić održati će radionicu o organizaciji evenata, u kojoj će sa sudionicima podijeliti tajne uspješne organizacije događaja.

Koji su poticaji dostupni i kakve su mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata iz nacionalnih i EU fondova u svojim predavanjima predstavit će Cinzia Zubin (HBOR) te Marin Lerotić (IDA).

Panel predavanje “Kako najbolje realizirati svoju poduzetničku ideju”

Osim radionica, na rasporedu je i panel predavanje “Smart Start: Kako najbolje realizirati svoju poduzetničku ideju”.

Panelisti će podijeliti svoja poduzetnička iskustva, a oni su Igor Franković (Rovinj FM), Ivan Franković (LC Studio), Marko Ugrin (Aperitiv bar Circolo) i Daniel Cerin (Studio DC).

Najbolje ideje u utrci za 20.000 kuna

Osim edukativnog dijela, sudionici akademije koji imaju ideju (pojedinačno ili timski), ukoliko žele mogu sudjelovati i u natjecateljskom dijelu.

U svakom gradu proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u Grand Finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade (mentorstvo, početni kapital i opremu).

Nagradni fond iznosi 20.000kn, a u cijelosti ga osigurava Istarska razvojna agencija povodom 20 godina postojanja!

Startup akademija u Poreču provodi se u suorganizaciji Start-Up udruge, Grada Poreča i Istarske razvojne agencije. Partneri projekta su Zagrebačka banka, HBOR, SAS knjigovodstvo, 360 Agency i Hotel Amfiteatar.

Dojmovi sudionika

Mirzo Maltić iz Vodnjana poručuje kako mu je iskustvo na akademiji bilo jako zanimljivo. “Sve nedoumice koje sam imao sam došao da ih ovdje riješim. Riješio sam jako puno svojih problema u otvaranju i pripremi dokumentacije za moj projekt  i za pokretanje novog biznisa. Stvarno super osjećaj, super odnos s voditeljima i s udrugom. Svaka pohvala za cijeli Start-Up tim, jako profesionalno i na razini, cijela usluga.” – nadodao je mladi poduzetnik.

Domagoj Branjković iz Trogira kaže kako je Startup akademija nešto novo.“Bio sam negdje na nečem sličnom ovom. Hoće li mi pomoć, definitivno hoće jer mi se sviđa što je Ivan predstavljao način na koji prezentirati. Nažalost razlika između tehničkog i ekonomskog načina računanja, moram izaći iz tehnike i ući malo u ekonomiju.” – poručio je uz smijeh.

Saša Kardinar kaže kako dolazi na akademiju već drugu godinu. “Smatram je jako korisnom. Zanimljivi su i uvijek novi ljudi s novim idejama. Puno sam toga naučio. Neću ljudima ukrasti ideju, ali ću sigurno iskoristiti neke korisne stvari u mom dijelu posla kojim ću se baviti. Žao što nisam skupio snage da i ja predstavim svoj projekt, ali uživao sam slušajući izlaganje drugih” istaknuo je za kraj.

Način prijave

Prijaviti se možete najkasnije do 04. studenog putem linka u nastavku: https://forms.gle/wKJH1hvKsaKwnJDD9

Nakon uspješne prijave obavijestit ćemo vas o detaljima i programu.

Više informacija

Novosti o Startup akademiji pratite na facebook stranicama, a za upite se možete javiti i na mail: akademija.startup@gmail.com ili na 098 965 2335.