0 min čitanja

Riječka razvojna agencija Porin organizirala je 17. srpnja 2019. godine završni događaj projekta Frugal Innovation iz programa Erasmus+. Događaju je prisustvovalo četrdesetak sudionika među kojima su bili poduzetnici, nastavno osoblje, predstavnici iz Grada Rijeke te Riječke razvojne agencije Porin.

Štedljive inovacije u obrazovnom sustavu

Projekt Frugal Innovation ima za cilj doprinijeti jačanju poduzetničkih znanja i vještina uvođenjem, prilagodbom i integriranjem koncepta štedljivih inovacija (frugal innovation) u europski obrazovni sustav. Koncept je nastao na tržištima u razvoju sa svrhom stvaranja inovacija uz ograničene novčane i tehnološke resurse.

Vodeći partner projekta je Northern Chamber of Commerce in Szczecin (Poljska) dok su ostali partneri Riječka razvojna agencija Porin d.o.o.,  Canice Consulting Limited (Sjeverna Irska), Momentum Marketing Services Limited (Irska) i Beter Spolka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia (Poljska).

Cilj događaja bio je prezentirati i demonstrirati sudionicima važnost primjene koncepta štedljivih inovacija kroz prikaz strateških akcijskih planova svih partnera projekta, nastavničkih kurikuluma i online tečaja.

Online tečaj za inovacije

Sudionike se na događaju poticalo da razmjenjuju svoja iskustva i praksu te, da se uključe u projekt kroz edukaciju ili kao nastavnici koji će podučavati o navedenoj temi.

Online tečaju mogu pristupiti svi zainteresirani na web stranici https://frugalinnovation.how/ kao i saznati više informacija o navedenoj temi i projektu.