0 min čitanja

U srijedu, 21. listopada, učenici pulske Gimnazije posjetili su IT kompanije. Jedna je to od aktivnosti u projektu Coding For Everyone.

Prozor u svijet rada

25 učenika uživalo je u malom edukativnom izletu, a mnogima je to bio prvi “izlet na tržište rada”. Predstavnici kompanija prezentirali su učenicima svoje tvrtke, proizvode, IT projekte i mogućnost zapošljavanja. Također, iz svog iskustva predstavili su atraktivnost programerske karijere u Hrvatskoj.

Aplikacija koja osvaja cijeli svijet

Aplikaciju Circle Diet učenicima je predstavio njezin idejni začetnik Deniz Zembo. Ovaj proslavljeni kuhar odlučio je pomoći ljudima diljem svijeta na način da im olakša zdravu i uravnoteženu prehranu. Iskustvo koje je skupljao u Londonu i drugim svjetskim prijestolnicama, te na domaćem terenu, pretočio je u aplikaciju. Aplikacija je lansirana u 2019. godini, a dostupna je na obje mobilne platforme.

Nastavak projekta

Posjetom IT kompanijama bliži se kraj projekta Coding For Everyone. Učenici su imali priliku sudjelovati u različitim aktivnostima, poput predavanja o digitalnoj karijeri i radionicama programiranja. U samoj završnici projekta slijedi okrugli stol koji će okupiti predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora, te učenike i predstavnike projekta.

O projektu

Nositelj projekta Coding For Everyone je Start-Up udruga, a partner je Gimnazija Pula. Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 112.966,67 kn.