2 min čitanja

I ove godine Grad Labin pokazao je da ima ozbiljan digitalni potencijal. Novo izdanje Digitalne akademije okupilo je 50-ak sudionika, a polaznici su edukaciji dali ocjenu 4,6 od 5.

Sudionici su se pokazali veoma zainteresiranim i proaktivnim te su uspješno završili dva stupnja akademije.

Edukacija se održala u organizaciji Start-Up udruge i Grada Labina.

Digitalno je sadašnjost i budućnost

Polaznici su bili različitih interesa i dobi, a okupila ih je želja da uspješno zaplove digitalnim vodama.

Sudionici su stekli nova znanja koja mogu primijeniti u poslu ili na studiju. Edukacija je privukla i osobe koji žele izgraditi karijeru pa je njih nekoliko istaknulo da bi se zaposlilo u ovom području.

Od brendiranja do web stranica

Sudionici su bili u prilici izraditi vlastiti digitalni projekt odnosno napraviti web stranicu i vlastitu marketinšku kampanju. Znanja mogu iskoristiti primjerice kod izrade web stranice za svoj posao, ili za oglašavanje smještaja (npr. apartmana i kuća za odmor) ili prodaju proizvoda vlastitog OPG-a. Dio polaznika već ima uhodane tvrtke i poslove pa planira pokretanje webshopova za iste, a o čemu su dobili spoznaje na Digitalnoj akademiji.

Veliko zanimanje polaznici su pokazali za brendiranje, za koje su dobili praktične primjere iz Hrvatske i inozemstva, te osmislili ime i vizualni identitet za vlastitu aplikaciju.

Generalno, najveći interes sudionici su pokazali za područja digitalnog marketinga, web dizajna, programiranja i cryptovaluta.

Dojmovi sudionika

 Jedna sudionica bila je i Antonija Čačija koja je o iskustvu sudjelovanja rekla sljedeće:

“Meni je bilo stvarno odlično. Najviše mi se svidio pristup organizacijskog tima, jako ugodni, otvoreni za suradnju i pristupačni. Bila sam i na više drugih radionica, ali Digitalna akademija me oduševila. Predavanja su mi bila prezanimljiva i prilagođena publici koja ih sluša s konkretnim primjerima iz prakse. Od područja su mi zanimljivi web shopovi i programiranje. Sestra i ja ćemo stečeno znanje iskoristiti te i nakon akademije nastavljamo suradnju kroz pitanja predavačima iz područja koja nas zanimaju”.

“Naučio sam dosta stvari i isplatilo se odslušati sva predavanja. Već sam stečena znanja uspio iskoristiti, konkretno iz područja online trgovine. Zadnjih mjesec dana sam intenzivno razmišljao o webshopu, trebale su mi još neke informacije. Uspio sam ih dobiti na tečaju, tako da mi je to dobrodošlo” – istaknuo je sudionik Digitalne akademija Labin Andrej Đapić.

“Saznala sam jako puno toga i otkrila područja za koja nisam znala ni da postoje. Tako da je za mene bilo jako zanimljivo i korisno. Smatram edukaciju kao dobar početak za nekog tko se želi baviti digitalnim i svakako bih ju preporučila drugima.“ – dodala je Veronika Blašković, sudionica Digitalne akademije Labin.

“Meni je bilo super iskustvo: motivirajuće, inspirirajuće. Nema se svugdje priliku čuti za takva iskustva, a posebno mi se od svih područja svidio grafički dizajn. Već sam se na preporuku predavača uključila u razne grupe i svakako ću se nastaviti educirati u ovom području. Željela bih i raditi u digitalnom svijetu. Svakako preporučujem drugima edukaciju”. – istaknula je Paula Čabrunić Cordova.