3 min čitanja

Prvo izdanje Start-Up akademije u Istri izazvalo je velik interes. Nakon uvodnog i veoma inspirativnog izdanja u Savičenti, kojeg je obilježio panel s turističkim pričama, Start-Up akademija nastavlja svoj put po Istri.

Prvo na redu je izdanje u Puli, koje će se održati će od 04.-06. prosinca (u terminima od 16-20h) u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Nakon Pule slijede izdanja po ostalim gradovima u Istri – Rovinju, Poreču, Buzetu, Umagu i Labinu.

Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta za sudjelovanje, preporuka je da svoju prijavu izvršite što ranije preko linka.

Kombinacija inspiracije, učenja i networkinga

Bez obzira na to da li se već bavite poduzetništvom, ili tek trebate realizirati svoju ideju, na jednom mjestu i potpuno besplatno, možete dobiti ono što vam je potrebno: poduzetnička znanja, informirati se o mogućnostima koje vam nude lokalni, nacionalni i EU fondovi, razmjeniti iskustva i ideje, doznati o novim trendovima i tehnologijama u poslovanju, te biti u prilici sklopiti nove poslovne suradnje i partnerstva.

Za koga je namijenjena akademija

Start-Up akademija namijenjena je za studente, poduzetnike, profesionalce, zaposlene i nezaposlene osobe, OCD te sve ostale zainteresirane za pokretanje ili uspješno vođenje postojećeg poslovanja. Sudjelovati mogu i osobe koje trenutno nemaju poslovnu ideju, ali su željni dodatne edukacije iz dole navedenih područja programa akademije.

Što dobivaju sudionici?

Nakon tri dana sudjelovanja u programu Startup akademije dobivate certifikat o završenoj Startup akademiji, ali i mnoštvo informacija i kontakata koji će vam pomoći u uspješnom pokretanju ili nastavku poslovanja. U nastavku su navedeni benefiti sudjelovanja prema kategorijama sudionika:

Što dobivaju poduzetnici početnici? Za njih je Start-Up akademija edukativno-mentorski program koji im može pružiti podršku za početnu fazu poslovanja, pogotovo u vidu stjecanja novih znanja, upoznavanja s inovativnim modelima i njihovima primjerima u praksi te prilici za pronalazak novih klijenata i potencijalnih ulagača.

Što dobivaju postojeći poduzetnici? Oni na Start-Up akademiji mogu dobiti informacije za uspješno vođenje poduzeća i rast, povezati se i sklopiti suradnje s ostalim poduzetnicima, pronaći kupce i dobavljače te potencijale zaposlenike.

Što dobivaju oni koji imaju poslovnu ideju? Neovisno da li se radi o zaposlenim ili nezaposlenim osobama, ili primjerice studentima, osobe koje imaju ideju dobivaju priliku za:

  • Novčanu nagradu od 5.000,00kn
  • Opremu za poslovanje
  • Medijsku kampanju
  • Edukaciju vrhunskih profesionalca
  • Mentorstvo uspješnih pojedinaca

Važno je napomenuti da poslovne ideje mogu biti iz bilo koje djelatnosti: od IT ili turističke agencije, welness & spa centra, kuće za odmor, agencije za nekretnine, inovacije na tržištu…

Start-Up akademija provodi se u organizaciji Start-Up udruge i IDA-e te gradovima Buzet, Umag, Pula, Poreč, Rovinj, Labin i općinama Svetvinčenat i Medulin, a podržavaju je HBOR, Zagrebačka Banka, SAS knjigovodstvo, TV Nova i portali eistra.info i InspireMe.hr.

Sadržaj programa:

  • Pametno poslovno planiranje – savladajte poslovni plan: stavite na papir i evaluirajte svoju poslovnu ideju.
  • Zakonodavni okvir i pravni oblici poduzetništva – Što osnovati, poduzeće ili obrt? Koji pravni oblik izabrati? Kako odrediti poslovno ime? Naučite kako osnovati trgovačko društvo, kako obrt, koliki su troškovi osnivanja, godišnji fiksni troškovi, plaća i ostale obaveze.
  • Kako prezentirati poslovnu ideju – pripremite se za prezentaciju svog projekta investitorima i poslovnim partnerima. Otkrijte kako u malo vremena mnogo reći i prodati svoju ideju dok je ona još uvijek samo u vašoj glavi.
  • Digitalizacija poslovanja i prodaje – kako prodati online, kako se uspješno uhvatiti u koštac s digitalnim marketingom (Facebook, Instagram, LinkedIn) i Google AdWordsima te kako napraviti web stranicu saznat ćete u ovom predavanju.
  • Pogodnosti za poduzetnike – potpore, krediti za poduzetnike, potporne institucije i savjetodavna potpora – saznajte gdje ih tražiti, koga pitati i kako iskoristiti sve što vam se nudi.

Predavači na akademiji

Ove teme predstavit će vam stručnjaci iz prakse kroz dinamične edukacije i radionice. Neki od predavača su Domagoj Ostović (CEO Lloyds Design), Davor Škrtić (Eurokonzalting), Toni Milovan (CEO FWD), Dario Zorić (poslovni trener iz područja osobnog razvoja i poduzetništva), Tiziana Paris Rubelj (odvjetnica), Amel HadžipašićTeuta Molnar (Start-Up udruga), Deniz Zembo (Hotel Amfiteatar), Matea David (iTočka), Kristina Peršić (Travel Istria), Ivana Marić (Master Holiday)…Ostale predavače uskoro najavljujemo.

Više informacija o predavačima pronađite na službenoj stranici Start-Up akademija na linku: .

Način prijave

Prijaviti se možete putem linka u nastavku za izdanje akademije u Puli (kao i u drugim gradovima i općinama): https://goo.gl/forms/gFiky1XwcMCYl7ko1

Nakon uspješne prijave obavijestit ćemo vas o detaljima i programu (za izdanje u Puli u ponedjeljak).

Izdanja po gradovima

Nakon Pule slijede izdanja u Rovinju (10.-12. prosinac), Poreču (11.-13. prosinac), Buzetu (08.-10.01. prosinac), Labinu (15.-17.01.) i Umagu (termin će biti objavljen naknadno). Prijave su otvorene preko linka: https://goo.gl/forms/gFiky1XwcMCYl7ko1

Više informacija

Više informacija o rasporedu i predavačima Start-Up akademije pronađite na linku:  i pratite na facebook stranicama.