1 min čitanja

Mastercard je objavio svoje godišnje izvješće o indeksu turističke posjećenosti gradova. Na prvom mjestu s 20 milijuna noćenja po drugi put za redom našao se Bangkok.

U razdoblju od dva stoljeća, Bangkog se iz male trgovačke luke razvio u milijunski velegrad te političko, društveno i gospodarsko središte ne samo Tajlanda, već cijele Jugoistočne Azije.

Budistički hramovi

Tisućljetna ostavština budizma na ulicama Bangkoka vidi se na svakom koraku. Brojni budistički hramovi ostavljaju bez daha i vrijedni su posjete.

 

Plutajuće tržnice

Tajland je poznat po svojim plutajućim tržnicama na kojima lokalno stanovništvo u čamcima prodaje voće i povrće. Nezaobilazan doživljaj za svakog turista je obilazak jedne od pet plutajućih tržnica.

Gastronomija

Tajlandska hrana jedna je od najukusnijih na svijetu i vrlo jednostavna za pripremu. Turisti mogu naučiti kulinarske tajne Tajlanđana na brzim tečajevima kuhanja.

Osim toga, na ulicama Bangkoga mogu se isprobati jedinstveni street-food okusi. Ono što je teško i pogledati poput ogromnih paukova, skakavaca i crva nudi se kao specijalitet znatiželjnim gostima.

Ludi noćni život

Tajland je vrlo poznat po toleranciji. Stoga ne čudi da i zabave mogu biti razularene. U brojnim noćnim klubovima Bangkoka turisti će utažiti svoju znatiželju i doživjeti nezaboravna iskustva.