0 min čitanja

U tijeku je natjecanje za najbolju destinaciju u Europi. Nagrada se dodjeljuje od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations (EBD), europska organizacija koja se bavi promocijom bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

Na listi od 20 europskih destinacija u konkurenciji za nagradu 2019. godine našao se naš Cavtat, uz rame velikim igračima poput Pariza i Rima.

Glas svom favoritu za najbolju europsku destinaciju mogu dati svi, a natjecanje traje tri tjedna, odnosno do 5. veljače. Tijekom tog razdoblja glasovati se može jednom tjedno s jedne IP adrese. Glasanje se može izvršiti putem ove poveznice.

EBD preporučuje Hrvatsku u svim kategorijama

U svim predloženim kategorijama, naše destinacije visoko kotiraju. Tako na primjer, u kategoriji “Best things to do in Europe” u top 10 aktivnosti možemo naći čak dvije iz lijepe naše: opuštanje na slapovima Krke i otkrivanje najljepših slapova u Europi – na Plitvičkim jezerima.

Plitvička jezera, izvor: Pixabay

Među najromantičnijim europskim destinacijama, brojne su one iz Hrvatske poput Zagreba, Dubrovnika, Zadra, Nina, Rovinja i Opatije. U konkurenciji su poznate europske romantične destinacije poput Pariza i Venecije. Dakle, ako planirate romantično putovanje povodom Valentinova, konzultirajte se s preporukama EBD-a i ne putujte daleko.

I u kategoriji “skrivenih dragulja” možemo naći neke naše: Preko na Ugljanu, Cavtat, grad Hvar i Zadar konkuriraju u ovoj kategoriji skrivenim destinacijama diljem Europe.