0 min čitanja

Tencent Holdings, najveća svjetska kompanija koja se bavi video igricama, odlučila je poduzeti mjere po pitanju ovisnosti o videoigrama.

BBC prenosi kako Tencent nadograđuje sustav za prevenciju ovisnosti maloljetnih igrača vremenskim ograničenjem za igrače. Takav sustav nazvat će sustav „zdravog igranja”, a uključivat će umjetnu inteligenciju. U nekim igrama Tencenta već se koristi mogućnost prepoznavanja lica, a tijekom sljedeće godine ta funkcija uvest će se u sve igre ove kompanije. Cilj je tako identificirati pojedine korisnike i ograničiti njihovo vrijeme provedeno u igrici. Za djecu mlađu od 12 godina, to ograničenje iznosit će sat vremena dnevno, a za starije maloljetnike dva sata dnevno.

Tencent tako usklađuje svoje poslovanje sa zakonodavnim promjenama koje nalažu strože kontrole kompanija koje proizvode sadržaj koji potiče ovisnost, pa tako i ovisnost o tehnologiji. Najstrože regulacije po tom pitanju aktualne su u Kini, otkuda dolazi Tencent. Ranije ove godine zbog neusklađenosti s regulacijom Tencentu zabranjena prodaja više igrica, što je uzrokovalo značajan pad vrijednosti kompanije.